Επιστρέφουν στην Ειδομένη- Εγκαταλείπουν τη προσπάθεια να περάσουν τα σύνορα

 http://freshsnews.blogspot.com/2016/03/15-lathrometanastes-eidomeni.html
Εκατοντάδες πρόσφυγες/μετανάστες πέρασαν τη νύχτα, με τη θερμοκρασία υπό του μηδενός, εκτός καταυλισμού της Ειδομένης παραμένοντας στην όχθη του χειμάρρου στο χωριό Χαμηλό, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να περάσουν με το πρώτο φως της ημέρας στο έδαφος των Σκοπίων.
 
Μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων έστησαν πρόχειρα σκηνές και τους εφοδίασαν με κουβέρτες, αδιάβροχα, σάντουιτς και νερά, ενώ στο σημείο παρέμεινε τη νύχτα και δύναμη της ΕΛΑΣ.
 
Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού των Σκοπίων, ωστόσο, έχουν αναπτυχθεί στο έδαφος της γειτονικής χώρας στο ύψος του περάσματος, το οποίο χρησιμοποίησαν χθες χίλιοι περίπου πρόσφυγες για να εισέλθουν στην γειτονική χώρα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Γερμανία, εμποδίζοντας την είσοδό τους. Κατόπιν αυτού κατά ομάδες οι πρόσφυγες εγκαταλείπουν το Χαμηλό και επιστρέφουν στον καταυλισμό όπου οι συνθήκες διαβίωσης έγιναν ακόμα πιο δύσκολες καθώς βρέχει από το πρωί και το κρύο είναι δυνατό.
 
Οι αρχές των Σκοπίων σταμάτησαν το 2ο κύμα προσφύγων 
Υπενθυμίζεται πως αρχικά οι 700 με 800 πρόσφυγες που έφυγαν από τον καταυλισμό ψάχνοντας για πέρασμα στα σύνορα έφθασαν στην περιοχή «Χαμηλό», πέρασαν το χείμαρρο, που αποτελεί και το φυσικό σύνορο της περιοχής και πέρασαν στην άλλη πλευρά. 
Στο σημείο εκείνο του φράχτη εκείνη την ώρα περιπολούσαν δύο αστυνομικοί, η σκοπιανή πλευρά ήταν απροετοίμαστη με απλά λόγια, οι αστυνομικοί αιφνιδιάστηκαν και έτσι οι 700 με 800 πρόσφυγες πέρασαν κανονικά τα σύνορα και κατευθύνθηκαν στο χωριό των Σκοπίων Μόι.
Λίγες ώρες αργότερα ξεκίνησε από την Ειδομένη μια ακόμη ομάδα προσφύγων και μεταναστών, 300 με 400 ατόμων οι οποίοι όμως, παραμένουν εγκλωβισμένοι ανάμεσα στον χείμαρρο και τον φράχτη. Και αυτό γιατί οι σκοπιανές αρχές μετά το πρώτο κύμα προσφύγων που πέρασε τα σύνορα αφού τους είχε αιφνιδιάσει, πήρε τα μέτρα της, κατεβάζοντας άνδρες της στο φράχτη οι οποίοι και εμπόδισαν την είσοδο της επόμενης φουρνιάς προσφύγων που επιχείρησαν να περάσουν το φράχτη. 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services