-->

Επιστρέφουν στην Ειδομένη- Εγκαταλείπουν τη προσπάθεια να περάσουν τα σύνορα

 http://freshsnews.blogspot.com/2016/03/15-lathrometanastes-eidomeni.html
Εκατοντάδες πρόσφυγες/μετανάστες πέρασαν τη νύχτα, με τη θερμοκρασία υπό του μηδενός, εκτός καταυλισμού της Ειδομένης παραμένοντας στην όχθη του χειμάρρου στο χωριό Χαμηλό, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να περάσουν με το πρώτο φως της ημέρας στο έδαφος των Σκοπίων.
 
Μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων έστησαν πρόχειρα σκηνές και τους εφοδίασαν με κουβέρτες, αδιάβροχα, σάντουιτς και νερά, ενώ στο σημείο παρέμεινε τη νύχτα και δύναμη της ΕΛΑΣ.
 
Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού των Σκοπίων, ωστόσο, έχουν αναπτυχθεί στο έδαφος της γειτονικής χώρας στο ύψος του περάσματος, το οποίο χρησιμοποίησαν χθες χίλιοι περίπου πρόσφυγες για να εισέλθουν στην γειτονική χώρα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Γερμανία, εμποδίζοντας την είσοδό τους. Κατόπιν αυτού κατά ομάδες οι πρόσφυγες εγκαταλείπουν το Χαμηλό και επιστρέφουν στον καταυλισμό όπου οι συνθήκες διαβίωσης έγιναν ακόμα πιο δύσκολες καθώς βρέχει από το πρωί και το κρύο είναι δυνατό.
 
Οι αρχές των Σκοπίων σταμάτησαν το 2ο κύμα προσφύγων 
Υπενθυμίζεται πως αρχικά οι 700 με 800 πρόσφυγες που έφυγαν από τον καταυλισμό ψάχνοντας για πέρασμα στα σύνορα έφθασαν στην περιοχή «Χαμηλό», πέρασαν το χείμαρρο, που αποτελεί και το φυσικό σύνορο της περιοχής και πέρασαν στην άλλη πλευρά. 
Στο σημείο εκείνο του φράχτη εκείνη την ώρα περιπολούσαν δύο αστυνομικοί, η σκοπιανή πλευρά ήταν απροετοίμαστη με απλά λόγια, οι αστυνομικοί αιφνιδιάστηκαν και έτσι οι 700 με 800 πρόσφυγες πέρασαν κανονικά τα σύνορα και κατευθύνθηκαν στο χωριό των Σκοπίων Μόι.
Λίγες ώρες αργότερα ξεκίνησε από την Ειδομένη μια ακόμη ομάδα προσφύγων και μεταναστών, 300 με 400 ατόμων οι οποίοι όμως, παραμένουν εγκλωβισμένοι ανάμεσα στον χείμαρρο και τον φράχτη. Και αυτό γιατί οι σκοπιανές αρχές μετά το πρώτο κύμα προσφύγων που πέρασε τα σύνορα αφού τους είχε αιφνιδιάσει, πήρε τα μέτρα της, κατεβάζοντας άνδρες της στο φράχτη οι οποίοι και εμπόδισαν την είσοδο της επόμενης φουρνιάς προσφύγων που επιχείρησαν να περάσουν το φράχτη. 
 

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3