-->

Το σόου της Β.Νούλαντ στην Ειδομένη προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο - "Μακεδονία" τα Σκόπια στην ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας

 http://freshsnews.blogspot.com/2016/03/11-Nouland-eidomeni-makedonia.html
Η αμερικανική πρεσβεία σε ανακοίνωση της με αφορμή την επίσκεψη της υφυπουργού Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ στην Ελλάδα αποκαλεί τα Σκόπια με το όνομα “Μακεδονία”. Η πρόκληση αυτή έχει δημιουργήσει μεγάλη δυσαρέσκεια στην ελληνική κυβέρνηση και έθεσε εν΄ αμφιβόλω την προγραμματισμένη συνάντηση της με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά.
Από χθες το pronews.gr είχε επισημάνει τον περίεργο και ύποπτο ρόλο την κ. Νούλαντ με την επίσκεψη της στην Ελλάδα και φαίνεται πώς για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται. Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επισκέφθηκε την Ειδομένη και άλλους καταυλισμούς λαθρομεταναστών και προσφύγων στα σύνορα με τα Σκόπια, τα οποία η Ουάσιγκτον θέλει ντε και καλά να ονομάσει “Μακεδονία”.
Η ελληνική κυβέρνηση δέχεται μεγάλες πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση από τους Αμερικανούς, αλλά δεν είναι διατεθειμένη να ανοίξει ειδικά την τρέχουσα περίοδο ένα ακόμη μέτωπο και μάλιστα μέσω ενός “σόου” που επιχειρεί να κάνει η κ. Νούλαντ. Το γεγονός αυτός εξηγεί και την “παγωμάρα” μεταξύ των δύο πλευρών.
Από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών μέχρι και πρίν λίγες ώρες δεν επιβεβαίωναν τη συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τη Βικτόρια Νούλαντ, ενώ στην προκλητική ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας γίνεται λόγο για “συνάντηση με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης”. Από την πλευρά δε του Μεγάρου Μαξίμου δεν υπήρχε στο πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα συνάντηση με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, δεδομένου ότι σήμερα αναχωρεί ο πρωθυπουργός και για το Παρίσι.
Η προκλητική αναφορά στο όνομα “Μακεδονία” από την αμερικανική πρεσβεία έδωσε θάρρος στα Σκόπια, τα οποία αφού έχουν κλείσει τα σύνορα εδώ και αρκετές ημέρες εγκλωβίζοντας δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα, βγήκαν μέσω του προέδρου του Γκιόργκι Ιβάνοφ να πουν πώς “η Ελλάδα βάζει σφραγίδα σε πρόσφυγες με ψεύτικα στοιχεία” και πώς “αν δεν είχαμε κλείσει τα σύνορα θα είχαμε γεμίσει τζιχαντιστές”.
Ξαφνικά δηλαδή τα Σκόπια απέκτησαν ρόλο και την πέφτουν την Αθήνα. Κι αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο, ούτε το κάνουν χωρίς τις πλάτες εδικά των Αμερικανών, και των Ευρωπαίων που σχέδιο τους είναι να μείνουν στην Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες με στόχο την αλλοίωση του ελληνικού πληθυσμού.
Δεν είναι επίσης τυχαίο που οι μουσουλμάνοι στην πλειονότητα τους λαθρο συνωστίζονται στη Μακεδονία και στα νησιά του Αιγαίου. Η χώρα δέχεται... επίθεση απλά κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται ή δεν θέλουν να το παραδεχθούν.
Η προκλητική ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας:
Αθήνα - Στις 10 Μαρτίου, η Υφυπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α. για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, κα. Βικτόρια Νούλαντ και η Βοηθός Υφυπουργός για το Γραφείο Πληθυσμών, Προσφύγων και Μετανάστευσης κα. Νάνσι Τζάκσον,συναντήθηκαν με μετανάστες, αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και εκπροσώπους ανθρωπιστικών οργανώσεων από την Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Στο διαμετακομιστικό κέντρο μεταναστών στην Ειδομένη συνάντησαν μετανάστες και αξιωματούχους από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNCHR), το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (IOM), τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, και την Ελληνική Αστυνομία.
Επισκέφθηκαν επίσης το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας στα Διαβατά, όπου συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Ελληνικής Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής και του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, και συζήτησαν τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των μεταναστών.
Μετά τη διέλευση των συνόρων στους Ευζώνους, επισκέφτηκαν ένα κέντρο απογραφής στη Γευγελή της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, όπου συναντήθηκαν με αξιωματούχους του UNCHR, της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, εκπροσώπους ΜΚΟ, και μέλη της τοπικής αστυνομίας και του στρατού.
Η Υφυπουργός Εξωτερικών κα. Νούλαντ θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 11 Μαρτίου για συναντήσεις με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης για να συζητήσει το πλήρες φάσμα διμερών και περιφερειακών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο οι Η.Π.Α. μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα στο αίτημα της Ελλάδας για υποστήριξη στη διαχείρισης της μεταναστευτικής πρόκλησης.

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3