-->

ΕΝΦΙΑ 2015: Ερχεται η ώρα της λυπητερής

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/08/25-enfia2015.html
Τα προεκλογικά σχέδια και οι υποσχέσεις έλεγαν ότι ο ΕΝΦΙΑ από το 2015 θα είναι παρελθόν. Δύο δισ. λιγότερα θα πλήρωναν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου.

Οι υποσχέσεις δεν άργησαν να ξεθωριάσουν. Αρχικά μετουσιώθηκαν σε νέες υποσχέσεις αναδιανομής του φόρου ακινήτων, επιβαρύνοντας περισσότερο τους «έχοντες» ώστε να προκύψουν ελαφρύνσεις για τους μικρο-ιδιοκτήτες και στο τέλος ... «δυστυχώς ο ΕΝΦΙΑ θα είναι όπως ήταν περίπου και για το 2014». Η δήλωση ανήκει στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος χθες (στο Mega) μετέθεσε τους σχεδιασμούς αλλαγής στον ΕΝΦΙΑ για το 2016 καθώς όπως είπε «δεν μπορέσαμε μέσω της διαπραγμάτευσης να πάμε σε έναν πιο δίκαιο ΕΝΦΙΑ για φέτος».

Κάπως έτσι, με εισπρακτικό στόχο 2,650 δισ. ευρώ, τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ θα αρχίσουν να ετοιμάζονται μετά τις 26 Αυγούστου (οπότε λήγει και η τελευταία παράταση της προθεσμίας για το Ε9 του 2015) και στη συνέχεια, σε κάθε περίπτωση μετά τις εκλογές, τα εκκαθαριστικά θα ανέβουν στο Taxisnet.

Για φέτος, οι μοναδικοί οι οποίοι μπορούν να ελπίζουν σε μειώσεις και απαλλαγές είναι όσοι έχουν ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι ή άτομα με αναπηρία.

Οι εκπτώσεις και απαλλαγές οι οποίες ίσχυαν και πέρυσι προβλέπουν ότι ιδιοκτήτες με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα (κάτω από 9.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 1000 ευρώ για κάθε τέκνο) και μικρή περιουσία (κάτω από 85.000 ευρώ για τον εργένη, 150.000 ευρώ για τον παντρεμένο με ένα παιδί και 200.000 ευρώ για την οικογένεια με δύο παιδιά δικαιούνται έκπτωση 50% ενώ πολύτεκνοι με εισόδημα έως 12.000 ευρώ και άτομα με αναπηρία άνω του 80% δικαιούνται πλήρη απαλλαγή.

Επίσης με διάταξη η οποία ψηφίστηκε με το τελευταίο Μνημόνιο χορηγείται και φέτος η μείωση φόρου 20% στον ΕΝΦΙΑ των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων εφόσον αυτά παρέμειναν για όλο το 2015 κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα.

Ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις – χωρίς έκπτωση σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης- από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Φεβρουάριο του 2016.

ΠΗΓΗ: Euro2day

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3