-->

Άρχισαν οι εργασίες για την αναστύλωση της Γέφυρας Πλάκας (φωτό & video)

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/08/25xekinisan-oi-ergasies-gia-tin-anastulosi-tis-gefuras-plakas.html
Το νερό στο αυλάκι, κυριολεκτικά και μεταφορικά, μπήκε από το Σάββατο το πρωί στον ποταμό Άραχθο, στο σημείο που πριν λίγους μήνες στεκόταν η Γέφυρα Πλάκας, η οποία κατέρρευσε το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου μετά τη μεγάλη κακοκαιρία που έπληξε την Ήπειρο. 

Τέσσερα μηχανήματα ξεκίνησαν τις εργασίες διαμόρφωσης της οδού προσπέλασης προς το γεφύρι της Πλάκας, διευθετώντας την κοίτη κατά τρόπο που να επιτρέψει την πρόσβαση μηχανημάτων για να ξεκινήσουν ερευνητικές γεωτρήσεις.

2674786520.jpg

Οι εργασίες αυτές θα είναι το πρώτο βήμα ώστε το επόμενο καλοκαίρι να προχωρήσει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στις εργασίες αναστύλωσης του Γεφυριού. Στην έναρξη των εργασιών βρέθηκαν από το πρωί ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων Βασίλης Κασκάνης, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ταχύτητα με την οποία κινούνται πλέον οι διαδικασίες, χωρίς ωστόσο να παραγνωρίζουν τις δυσκολίες του όλου εγχειρήματος. Οι κ.Καχριμάνης και Σεντελές δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν την ΤΕΡΝΑ που ανέλαβε την κατασκευή της οδού προσπέλασης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως θα ακολουθήσουν και άλλες χορηγίες.

Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων Βασίλης Κασκάνης αναφέρθηκε στο vimanews στην αρχή ενός δύσκολου εγχειρήματος, καθώς υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες, όπως ο καιρός. «Ας μην έχουμε την πίεση του χρονοδιαγράμματος. Να υπάρχει μία συνεργασία μεταξύ των φορέων ώστε να μην κάνουμε λάθη», σημείωσε.

3163684647.jpg










Πηγή: http://www.skai.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3