-->

«Κόντρα» ανάμεσα σε ρομποτικά οχήματα στην Καλιφόρνια

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/06/27-oximata.html
Τα αυτόνομα οχήματα της Google και της Delphi φαίνεται πως δεν συμπαθιούνται. Σε τυχαία συνάντησή τους στους δρόμους της Σίλικον Βάλεϊ, το ένα εμπόδισε το άλλο να αλλάξει λωρίδα, αν και οι δύο εταιρείες τονίζουν πως δεν υπήρξε λάθος ή σύγκρουση.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη, αποκάλυψε στο Reuters ο Τζον Αμπσμάγιερ, διευθυντής του τμήματος αυτόνομων οχημάτων στην Delphi.

Ο Αμπσμάγιερ επέβαινε σε ένα τροποποιημένο Audi Q5 crossover, εξοπλισμένο με ραντάρ, λέιζερ, κάμερες και σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Καθώς το όχημα της Delphi ετοιμαζόταν να αλλάξει λωρίδα, ένα τροποποιημένο Lexus RX400h crossover της Google προσπέρασε απότομα το ανταγωνιστικό αυτοκίνητο και το ανάγκασε να αλλάξει λωρίδα. Το όχημα της Delphi «έλαβε τα κατάλληλα μέτρα» είπε το στέλεχος της εταιρείας.

Τα εργαστήρια της Delphi στη Σίλικον Βάλεϊ, όχι μακριά από τα κεντρικά γραφεία της Google στο Μάουντεν Βιου, δοκιμάζουν στους δρόμους της Καλιφόρνια δύο τροποποιημένα Audi, ενώ η Google διαθέτει 23 τροποποιημένα Lexus SUV.

Την Πέμπτη, η Google ξεκίνησε τις δοκιμές του πρωτότυπου ενός οχήματος που σχεδίασε η ίδια, εξοπλισμένο με τα ίδια συστήματα που χρησιμοποιούν τα τροποποιημένα Lexus.

Οχήματα και των δύο εταιρειών έχουν εμπλακεί σε μικροατυχήματα με μικρές υλικές ζημιές. Το υπουργείο Μεταφορών έχει διευκρινίσει ότι σε όλα τα περιστατικά δεν ευθυνόταν το αυτόνομο όχημα αλλά οι οδηγοί άλλων οχημάτων.

Η Google διέψευσε ότι τα δύο οχήματα παραλίγο να τρακάρουν στο τελευταίο περιστατικό.

Στη διάρκεια των δοκιμών τα αυτόνομα οχήματά τους έχουν διανύσει σε δημόσιους δρόμους γύρω στα 1,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα.Το διαβάσαμε στο: http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1500008000

Συνολικές προβολές σελίδας

 

3