-->

Μετωπική Βενιζέλου - Παπανδρέου Η καταψήφιση του άρθρου 2 ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι – Γιατί δεν τον διέγραψε ο Βενιζέλος

- Όλο το παρασκήνιο με τον άγριο καυγά των δυο ανδρών
- Πως μπήκε σαν ταύρος εν υαλοπωλείω ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή
- Οι άνδρες της ασφάλειας έδιωχναν τους δημοσιογράφους για να μην ακούσουν τις φωνές
- Ο κ. Βενιζέλος επέστρεψε στο γραφείο του και δεν σταματούσε να φωνάζει
- Ότι διέπραξε "πολιτική αλητεία" κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ο Πρόεδρος τουΠΑΣΟΚ
- Γιατί δεν προχώρησε στην διαγραφή Παπανδρέου και Κακλαμάνη ο Ευάγγελος Βενιζέλος
- Ανακοινώσεις μέχρι τις 3 τη νύχτα με βαριές κουβέντες



Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να διαφοροποιηθεί χθες στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο και να καταψηφίσει το άρθρο για τις τράπεζες ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Και οι δυο αποφάσισαν να τραβήξουν τον δρόμο τους με τον Ευάγγελο Βενιζέλο όμως να είναι εγκλωβισμένος και να μην μπορεί να κάνει τίποτε άλλο παρά μόνο να ωρύεται λίγο μετά την αρνητική ψήφο του πρώην πρωθυπουργού.


Η στιγμή που ο κ. Παπανδρέου καταψηφίζει το άρθρο 2

Κι αυτό, γιατί αν διέγραφε χθες τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά και τον Απόστολο Κακλαμάνη ο οποίος ψήφισε παρών στο ίδιο άρθρο διότι η κυβέρνηση θα έχανε την δεδηλωμένη.

Η κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να διαφοροποιηθεί δεν θα πρέπει να θεωρείται έκπληξη. Ο ίδιος είχε εκφράσει επιφυλάξεις για το άρθρο για τις τράπεζες και όταν είχε ρωτηθεί για το τι θα Κάνει είχε πει: θα τα διαβάσω και θα δω...

Όμως, η κίνησή του αυτή θεωρείται ότι έβαλε μια για πάντα ταφόπλακα στις σχέσεις του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αυτό που του καταλογίζουν οι βενιζελικοί είναι ότι παρότι έγινε κοινοβουλευτική ομάδα εκείνος δεν ήταν παρών και δεν εξέφρασε στο όργανο τις αντιρρήσεις του.


Όλο το χρονικό της άγριας σύγκρουσης των δυο ανδρών - "Ντροπή σου", είπε ο Βενιζέλος στον Παπανδρέου

Όταν κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας ακούστηκε το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου και η λέξη όχι στο άρθρο 2, η αίθουσα πάγωσε. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν να σα χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα. Αμέσως βγήκε από την αίθουσα και κατευθύνθηκε στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου ωρυόμενος. Μπήκε μέσα στο γραφείο και άρχισε να φωνάζει. Οι άνδρες της προσωπικής του φρουράς άρχισαν να διώχνουν όσους βρίκονταν απέξω. Μάλιστα η οργή του ήταν τόσο μεγάλη που προσπέρασε τους δυο συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου χωρίς καν να τους μιλήσει. Έβριζε Θεούς και δαίμονες και έκανε λόγο για πολιτική αλητεία.
Στο διάλογο που είχαν οι δυο άνδρες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να είπε στον Γιώργο Παπανδρέου: «Είναι ντροπή σου αυτό που έκανες διότι είχες ενημερωθεί για τη ρύθμιση για τις τράπεζες και θα μπορούσες να είχες έρθει και να τοποθετηθείς στην κοινοβουλευτική ομάδα, κάτι που δεν έκανες, ή να έρθεις σε εμένα για να λύσουμε το θέμα».

Από την άλλη, συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου τόνιζαν πως ο πρώην πρωθυπουργός ψήφισε με βάση τις αρχές και τα πιστεύω του, κάτι που κάνει παγίως.

Εκτός από τον Γ. Παπανδρέου, την οργή Βενιζέλου προκάλεσε και ο Απόστολος Κακλαμάνης, που ψήφισε παρών στο άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου. «Αυτή σου η στάση είναι προσβλητική για όλη την κοινοβουλευτικής ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Δεν προϊδέασες για τη στάση σου ούτε στην Κ.Ο. του κόμματος ούτε στη σημερινή σου ομιλία», φέρεται να του είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος καθόταν δίπλα στον πρώην πρόεδρο της Βουλής και δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα νεύρα του.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, αποδοκιμάστηκε στην Ολομέλεια σχεδόν απ’ όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.


Ανακοινώσεις έως τις 3 τα ξημερώματα


Μετά το επεισόδιο στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου όλοι περίμεναν με αγωνία για το τι θα πράξει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Θα διέγραφε τον Γιώργο Παπανδρέου; Κάποιοι είπαν ότι έφτασε πολύ κοντά στο να Κάνει αυτό το βήμα. Όμως δεν θα μπορούσε να το Κάνει χωρίς να Κάνει το ίδιο και για τον Απόστολο Κακλαμάνη. Αυτό θα σήμαινε την απώλεια της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση. Έτσι, περιορίστηκαν στις ανακοινώσεις. Αρχικά ήταν να κάνει δήλωση στις κάμερες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όμως τελικά έκανε μια γραπτή δήλωση:

Σε αυτή, χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις λέγοντας πως «οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε όλοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον ελληνικό λαό».

Κι ενώ όλοι νόμιζαν ότι μείναμε εκεί και η μακρά νύχτα για το ΠΑΣΟΚ θα τελείωνε εκεί, στις 2.59 ο Γιώργος Παπανδρέου ανέβασε στην προσωπική του ιστοσελίδα γραπτή ανακοίνωση απάντηση στο ίδιο ύφος:

«Πράγματι, οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση.
Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε.
Πράγματι, ουδείς έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – που από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, σήκωσαν και σηκώνουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί.
Όλοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον Ελληνικό λαό.»

newsit

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3