-->

Μπαράζ επαφών για τον Αλέξη Τσίπρα σήμερα και αύριο στο Νταβός

 http://freshsnews.blogspot.com/2016/01/20-tsipraw-ntavos.html
Η διήμερη παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, σήμερα και αύριο, τού δίνει την ευκαιρία για επαφές υψηλού επιπέδου, στις οποίες θα συζητηθούν όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη χώρα: η οικονομική κρίση, η εξωτερική πολιτική, η συνεργασία με άλλες χώρες και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην οικονομία θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης του κ. Τσίπρα με τον γερμανό αντικαγκελάριο Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ και τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί. 

Σήμερα το μεσημέρι, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑΤζο Μπάιντεν, με τον οποίο θα συζητήσει τις διμερείς σχέσεις, την κατάσταση στην Συρία, το Κυπριακό, την κατάσταση στα Βαλκάνια, προφανώς και θέματα οικονομίας. 

Περισσότερο εξειδικευμένη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα θα γίνει αύριο, όταν ο Πρωθυπουργός θα έχει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σε πάνελ με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Με Λιού και Λαγκάρντ

Αργότερα, ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου και αμέσως μετά με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, οπότε και αναμένεται να αποσαφηνιστεί η συμμετοχή και ο ρόλος του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά και η στάση του στο θέμα του ελληνικού χρέους. 

Το Κυπριακό θα βρεθεί για μια ακόμη φορά στην ατζέντα έλληνα πρωθυπουργού στο Νταβός. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί και με τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ενώ στο Νταβός θα βρίσκεται ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν.

Είναι πιθανό ο κ. Τσίπρας να έχει και άλλες συναντήσεις καθώς το πλήρες πρόγραμμα βρίσκονταν μέχρι την Τρίτη το βράδυ στην τελική φάση διαμόρφωσής του.

Στις συναντήσεις του κ. Τσίπρα με ευρωπαίους και αμερικανούς αξιωματούχους, εκτός άλλων, αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και το θέμα της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως και το θέμα της επικείμενης αξιολόγησής του. 

Ο Πρωθυπουργός αναχωρεί σήμερα το πρωί για το Νταβός και θα τον συνοδεύει ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

http://www.tovima.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3