-->

Δράκοι και τέρατα πάνω από την Αθήνα...

Μυθικά τέρατα, δράκους και κύκλωπες θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε στο πλαίσιο της έκθεσης «Μύθοι και Τέρατα» που έφτασε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», κατευθείαν από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. Το click@Life είδε τα εκθέματα από κοντά και σας ξεναγεί στους χώρους της έκθεσης. 
Στην έκθεση «Μύθοι και Τέρατα», οι επισκέπτες ζουν ένα ταξίδι στον χρόνο που ξεκινά από τα προϊστορικά χρόνια, όταν οι μύθοι παράξενων θηρίων ενσωματώθηκαν σε διάφορους πολιτισμούς και φτάνει μέχρι τη σύγχρονη εποχή, που η επιστήμη έχει καταφέρει πολλές φορές να διαχωρίσει την πραγματικότητα από το μύθο.
Εντυπωσιακά animatronics (μοντέλα σε φυσικό μέγεθος) βρίσκονται ανάμεσα στα πολυάριθμα εκθέματα του Ελληνικού Κόσμου, αλλά και πλήθος άλλων ευρημάτων, όπως πραγματικά απολιθώματα, γραφικά και φωτογραφίες.
Η έκθεση εξετάζει κάθε πλάσμα από μυθολογική, ιστορική και επιστημονική άποψη και εξερευνά την επινοητικότητα της ανθρώπινης φαντασίας στη δημιουργία αυτών των τρομακτικών θηρίων. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ως διεθνές επιστημονικό και ερευνητικό κέντρο, εξετάζει μερικά από αυτά τα παράξενα πλάσματα, όπως το γέτι και δίνει πιθανές εξηγήσεις για το τέρας του Λοχ Νες.
Από την εποχή όπου ιστορίες με ασυνήθιστα πλάσματα έρχονταν από άγνωστες ηπείρους, οι απόψεις για τον κόσμο έχουν αλλάξει εντυπωσιακά. Όμως, οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι μόνο πολύ μικρό μέρος από τα εκτιμώμενα 30 εκατομμύρια είδη στη Γη έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα. Η έκθεση ολοκληρώνεται θέτοντας το αναπάντητο ερώτημα αν ποτέ θα καταφέρουμε να διαχωρίσουμε την πραγματικότητα από τη φαντασία για τη ζωή πέρα από τη Γη
Δράκοι και τέρατα πάνω από την Αθήνα...
Πληροφορίες: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Kτήριο 1, Πειραιώς 254, Ταύρος, 212 2540000, www.hellenic-cosmos.gr . Διάρκεια έκθεσης μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2012.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΚΕΙΜΕΝΑ: ΒΑΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΛΑΝΑ-ΜΟΝΤΑΖ: ΒΑΝΙΑΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ

click@Life

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3