Μάλλον το τέλος του MP3 είναι κοντά

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/05/15-mp3.html
Η κάποτε αμφιλεγόμενη μορφή ήχου, που έφερε δραστικές αλλαγές στην εμπορική βιομηχανία μουσικής στη δεκαετία του ’90 μεταφέροντάς τη στην ψηφιακή εποχή, δεν υπάρχει πια. 

Φαίνεται ότι το Fraunhofer Institute for Integrated Circuits, τμήμα του κρατικού χρηματοπιστωτικού γερμανικού ερευνητικού ιδρύματος που χρηματοδότησε την ανάπτυξη του MP3 στα τέλη της δεκαετίας του ’80, αποφάσισε να μην εκδίδει πλέον άδειες για τα συγκεκριμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και το λογισμικό της Technicolor και της Fraunhofer IIS. Με άλλα λόγια, θέλουν το MP3 να αποσυρθεί και να ανοίξει δρόμο για άλλες, καλύτερες μορφές αποθήκευσης μουσικής.

Ο Bernhard Grill, διευθυντής της Fraunhofer και ένας από τους βασικούς στην ανάπτυξη του MP3, δήλωσε στο NPR ότι το Advanced Audio Coding (ή το AAC) είναι σήμερα το “de facto πρότυπο για λήψη μουσικής και βίντεο σε κινητά τηλέφωνα”. Το AΑC είναι η προεπιλεγμένη μορφή ήχου που χρησιμοποιείται από την Apple για την αντιγραφή μουσικής από CD σε iTunes.

Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το AAC είναι “πιο αποδοτικό και προσφέρει πολύ περισσότερη λειτουργικότητα”, πρόσθεσε ο Grill. “Οι περισσότερες υπερσύγχρονες υπηρεσίες μέσων όπως η ροή ή η τηλεοπτική και ραδιοφωνική μετάδοση χρησιμοποιούν σύγχρονους κωδικοποιητές ISO-MPEG όπως η οικογένεια AAC ή στο μέλλον το MPEG-H. Αυτά μπορούν να προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες και υψηλότερη ποιότητα ήχου σε πολύ χαμηλότερα bitrates σε σύγκριση με το MP3. ”
Ως ένας παίκτης που άλλαξε το «παιχνίδι» πριν από 20 χρόνια, η ανάπτυξη του MP3 ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 στο Ινστιτούτο Ολοκληρωμένων Κυκλωμάτων Fraunhofer. Το πρώτο ωστόσο, ανεπιτυχές MP3 player αναπτύχθηκε από την Frauenhofer στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Το 1997, το πρώτο επιτυχημένο MP3 player γνωστό ως AMP MP3 Playback Engine, εφευρέθηκε από τον υπεύθυνο ανάπτυξης Tomislav Uzelac των προηγμένων προϊόντων πολυμέσων. Αργότερα, δύο φοιτητές, ο Justin Frankel και ο Dmitry Boldyrev μετέφεραν το AMP στα Windows και δημιούργησαν το Winamp.

Το 1998, το Winamp έγινε δωρεάν MP3 player, ενισχύοντας την επιτυχία του, το οποίο δεν απαιτούσε αδειοδότηση για τη χρήση του.

Ενώ η θανάτωση του MP3 είναι ατυχής, αναμένεται ωστόσο να είναι αργή και όχι άμεση. Η απόσυρση του MP3, θα επιτρέψει τώρα στους προγραμματιστές να επικεντρωθούν στον διάδοχό του, το ΑAC και να αναβαθμίσουν το επίπεδο ποιότητας ήχου.

secnews


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services