Πάσχα 2017: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Μετ΄ εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/04/17-pasxa-2017-ragdaia-epideinosi-toy-kairoy-met-empodion-i-epistrofi-ton-ekdromeon.html
Καιρός | Πάσχα 2017: Με ισχυρές καταιγίδες επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα στο κλεινόν άστυ – Τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς που κινούνται στην Ιονία Οδό – Μποτιλιάρισμα στα διόδια της Ελευσίνας – Επί ποδός η Τροχαία
Μετά το ηλιόλουστο Πάσχα, οι εκδρομείς επιστρέφουν στα μεγάλα αστικά κέντρα υπό καταρρακτώδη βροχή. Μάλιστα, στην Αττική σημειώθηκε ισχυρή καταιγίδα, η οποία δυσχέρανε την κυκλοφορία των οχημάτων σε κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας.
ionia1

Γολγοθάς η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

Στην Ιονία Οδό, και στις εθνικές οδούς Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας παρατηρούνται πολλά προβλήματα, με τους οδηγούς να είναι εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους σε αρκετά σημεία του δικτύου.
Ο καιρός, μάλιστα, κάνει ακόμα χειρότερη την επιστροφή, καθώς από το μεσημέρι σημειώνονται σε ολόκληρη τη χώρα, από τα βόρεια μέχρι και τα δυτικά, ισχυρές καταιγίδες.

«Εγκλωβισμένοι» οδηγοί στην Ιονία Οδό

Η μαζική επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα έχει δημιουργήσει τεράστιο μποτιλιάρισμα, σύμφωνα με τοπικά μέσα, στην Ιόνια οδό. 
Ανάσχεση στην κυκλοφορία των οχημάτων, για πάνω από 15 χιλιόμετρα καταγράφεται στην «Ιονία Οδό». Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Αστυνομία, ανάσχεση στην κυκλοφορία στο ρεύμα από Ιωάννινα προς Αντίρριο.
Πριν το τούνελ της Κλόκοβας η ταλαιπωρία των εκδρομέων χτυπάει κόκκινο αφού η ουρά φτάνει ακόμη και τα 15 χιλιόμετρα.

Προβλήματα στις εθνικές οδούς

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας.
Οι εκδρομείς του Πάσχα επιστρέφουν με άσχημο καιρό από LAMIASTARGR
Ατο ύψος της Ελευσίνας και στα διόδια Καλαμακίου παρατηρούνται έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, αυτή την ώρα, σύμφωνα με όσα τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, το απόγευμα της Δευτέρας, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. Ειδικότερα, στην Ελευσίνα έχει σχηματιστεί ουρά, περίπου, δύο χιλιομέτρων, ενώ στα διόδια Καλαμακίου 300 μέτρων. Παράλληλα, στα διόδια Αφιδνών δεν υπάρχει πρόβλημα και οι εκδρομείς του Πάσχα επιστρέφουν χωρίς καθυστερήσεις στην Αθήνα.
Στην Αθηνών - Λαμίας, τα προβλήματα στην κυκλοφορία ξεκινούσαν από τα Καμένα Βούρλα και έφταναν μέχρι την Αθήνα!
Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφαλέστερη επιστροφή των πολιτών που έφυγαν από τις πόλεις για να γιορτάσουν το Πάσχα, η Τροχαία έχει θέσει σε ισχύ μέτρα που αφορούν στην κυκλοφορία των φορτηγών. Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνων ως εξής:
Για το ρεύμα εισόδου έως τις 22:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
- Στη ΝΕΟ και στην ΠΕΟ Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
- Στη ΝΕΟ Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
- Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
-Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών - Θεσσαλονίκης.
- Στην Εθνική Οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι το 11ο χλμ. (Χ.Θ. 11+340) αυτής.
Αύριο, Τρίτη του Πάσχα, 18 Απριλίου 2017 για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 11:00 έως 23:00, θα ισχύουν απαγορεύσεις:
- Στη ΝΕΟ και στην ΠΕΟ Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
- Στη ΝΕΟ Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

Επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη οι εκδρομείς

Περισσότερα από 18.000 αυτοκίνητα πέρασαν από νωρίς το μεσημέρι και μέχρι τις 7 το απόγευμα, τα διόδια Μαλγάρων επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών, ενώ αυτά που κατευθύνθονται προς την πρωτεύουσα καταγράφονται σημαντικά λιγότερα, όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τον προϊστάμενο βάρδιας στον σταθμό των διοδίων.
Μάλιστα, όπως τονίστηκε, στα διόδια των Μαλγάρων άνοιξαν ήδη πάνω από δέκα φορές οι μπάρες και από τις δύο κατευθύνσεις -για μερικά λεπτά-, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, ενώ σύμφωνα με τον προϊστάμενο της βάρδιας στον σταθμό "μέχρι το βράδυ θα ανοίξουν τουλάχιστον άλλες δέκα φορές". Απο τις 7 το απόγευμα λειτουργούν στα διόδια των Μαλγάρων οκτώ ταμεία προς τη Θεσσαλονίκη και τρία προς Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι χθες πέρασαν τα διόδια των Μαλγάρων με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη 14.157 οχήματα και περίπου 12.500 προς Αθήνα.
Αυξημένη καταγράφεται η κίνηση των οχημάτων και στα οδικά δίκτυα που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τη Χαλκιδική, τις Σέρρες και την Καβάλα, χωρίς ωστόσο να σημειώνονται καθυστερήσεις, ή να εντοπίζονται άλλου είδους προβλήματα.
Υπενθυμίζεται ότι λόγω της ημέρας, άντρες και γυναίκες της Τροχαίας Θεσσαλονίκης βρίσκονται επί ποδός, λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα, ενώ σε ισχύ παραμένουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγορεύσεις για την κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.
Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία των οχημάτων στα Τέμπη
Αυξημένη αλλά χωρίς προβλήματα είναι η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος της Κοιλάδας των Τεμπών, με την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα να βρίσκεται σε εξέλιξη.
Στο σημείο βρίσκονται περιπολικά της Τροχαίας αλλά προς το παρόν δεν κρίνεται αναγκαία η παρέμβαση για ρύθμιση της κυκλοφορίας. Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της περιοχής η κίνηση των οχημάτων γίνεται ομαλά.


Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Υπό καταρρακτώδη βροχή επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα στα αστικά κέντρα καθώς από το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα, εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα.
Το σκηνικό συνθέτουν στη δυτική και βόρεια Ελλάδα ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις. 
Αναλυτικότερα, οι περιοχές που θα επηρεαστούν, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), είναι:
Α. Αρχικά η κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και βαθμιαία τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.
Β. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η βορειοδυτική Πελοπόννησος.
Περισσότερες πληροφορίες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ.


 http://www.newsbomb.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Σου αρέσει το Blog ?Βάλε το e-mail σου να σου στέλνουμε κάθε μερα

Link to us

Αν σας αρέσει αυτό το blog , βαλτετο στο site σας.Προαιρετικά χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα εγκατάστασης Widget για να προσθέσετε αυτό το σύνδεσμο στο Blogger blog σας.

Fresh News Achive