Διαπραγμάτευση: Αδιέξοδο σε τέσσερα μέτωπα - σκληρή στάση ΔΝΤ σε εργασιακά

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/03/6-diapragmateysh-adie3odo-se-tessera-metwpa---sklhrh-stash-dnt-se-ergasiaka.html
Με την διαπίστωση εμπλοκής σε τέσσερα μέτωπα έκλεισε ο κύκλος διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των θεσμών την Κυριακή.
Σήμερα το πρωί θα επιχειρηθεί σε επίπεδο τεχνικό, χαμηλόβαθμο, να γεφυρωθεί η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα και θα καταστεί εφικτό μετά το μεσημέρι να συναντηθούν ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και η κ. Εφη Αχτσιόγλου με τους επικεφαλής των θεσμών, προκειμένου να προχωρήσει η διαπραγμάτευση.
Η εμπλοκή αφορά:
1. Τα εργασιακά, όπου η εκπρόσωπος του ΔΝΤ δεν δέχεται την ελληνική θέση περί ευρωπαϊκού κεκτημένου από το οποίο η Ελλάδα δεν μπορεί να εξαιρείται. Η θέση του Ταμείου είναι ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα είναι σε πρόγραμμα, ισχύει διαφορετικό πλαίσιο, από το οποίο δεν μπορούν να εξαιρεθούν οι εργασιακές σχέσεις.
2. Το δημοσιονομικό κενό για το 2019, με το Ταμείο να επιμένει στις προβλέψεις του για 2% του ΑΕΠ, ζητώντας τα αντίστοιχα μέτρα για την κάλυψή του, ύψους 3,6 δις. Ευρώ. Η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι με βάση τα επικαιροποιημένα στοιχεία για την ελληνική οικονομία, η εκτίμηση αυτή θα πρέπει να αναθεωρηθεί προς τα κάτω.
3. Το ύψος του αφορολόγητου, όπου η πλευρά των δανειστών επιμένει σε δραστική μείωση, υποστηρίζοντας ότι με τα σημερινά δεδομένα είναι μεγάλο το ποσοστό που δεν πληρώνει φόρους, εκτίμηση που δεν αποδέχεται η Αθήνα.
4. Το ποσοστό κρατικής χρηματοδότησης για τις συντάξεις, με τους εταίρους να την υπολογίζουν στο 12 — 15 % του ΑΕΠ και την κυβέρνηση να την εμφανίζει περί το 9%.
Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για βαρύ κλίμα στη διαπραγμάτευση, θεωρούν, ωστόσο ότι σήμερα το πρωί θα διαφανεί εάν τα πράγματα οδηγούνται σε αδιέξοδο ή εάν υπάρχει περιθώριο γεφύρωσης των - κατά κοινή ομολογία - μεγάλων διαφορών.
Το μεγαλύτερο αγκάθι είναι ενδεχομένως τα εργασιακά, σε μία καλή συμφωνία για τα οποία η κυβέρνηση έχει επενδύσει, προκειμένου να γίνει πιο εύκολη η πολιτική διαχείριση της συμφωνίας προς τους βουλευτές και τα κομματικά στελέχη.
Η πορεία της διαπραγμάτευσης αναμένεται να συζητηθεί και στο υπουργικό Συμβούλιο που έχει συγκαλέσει για τις 10.30 π.μ. σήμερα ο πρωθυπουργός, με αντικείμενο τη συζήτηση του σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.


kathimerini
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services