Αυτά είναι τα αντισταθμιστικά μέτρα που θα προτείνει η κυβέρνηση

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/02/21ayta-einai-ta-antistathmistika-metra-poy-tha-proteinei-i-kyvernisi.html
Στο «δημοσιονομικό ουδέτερο» στρέφει πλέον το ενδιαφέρον της η κυβέρνηση μετά την πολιτική συμφωνία που κλείδωσε στο χθεσινό Eurogroup μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των θεσμών.Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του CNN Greece στο πακέτο των αντισταθμιστικών μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση για να υλοποιήσει την υπόσχεσή της «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα λιτότητας» περιλαμβάνονται: Η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 35% από το 2018, σημαντική ελάφρυνση στην φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών, μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και σε επιλεγμένα είδη διατροφής (όπως ο καφές) από το 24% στο 13%, όπως επίσης και μείωση του ενεργειακού κόστους π.χ. από 13% του ΦΠΑ στα τιμολόγια της ΔΕΗ στο 6%.
Αυτά είναι μερικά από τα ανταλλάγματα που ζητάει η ελληνική πλευρά για να επιτύχει δημοσιονομική ισορροπία ψηφίζοντας ταυτόχρονα ένα βαρύ πακέτο προληπτικών μέτρων που θα εφαρμοστεί από 1.1.19. Σ’ αυτό περιλαμβάνεται ασφαλώς η μείωση του αφορολόγητου -το ύψος της μείωσης θα προσδιοριστεί όταν επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα μετά την Καθαρά Δευτέρα- και η μείωση σε ποσοστό 0,75% επί του ΑΕΠ των δαπανών για το συνταξιοδοτικό σε ορίζοντα πενταετίας (2020-2025).
Η κυβέρνηση αναγνωρίζει πως η μείωση του αφορολόγητου είναι το πιο δύσκολο πολιτικά μέτρο και ευελπιστεί πως με το κατάλληλο περιτύλιγμα θα καταφέρει να πείσει την κοινωνία πως το άθροισμα των μέτρων που θα ληφθούν θα είναι μηδενικό. Το επόμενο διάστημα το Μαξίμου καλείται να πείσει και τους βουλευτές της συμπολίτευσης για την αναγκαιότητα της νομοθέτησης προληπτικών μέτρων και γι’ αυτό θα στηρίξει την επιχειρηματολογία του σε διατυπώσεις όπως «για κάθε ευρώ μέτρα που θα παίρνουμε θα επιστρέφουμε άλλο ένα ευρώ».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι μειώσεις που θα επέλθουν στις συντάξεις από το 2020 κι έπειτα δεν θα είναι μεγαλύτερες από το ποσό των 80 ευρώ ετησίως. Στο μεσοδιάστημα πιστεύει ότι θα μπορέσει να ισορροπήσει το θέμα της ανεργίας καθώς όπως ανακοινώθηκε χθες επισήμως βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την Κομισιόν ώστε να εξαιρεθεί από τις δαπάνες για τον υπολογισμό του πρωτογενούς πλεονάσματος ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 3 δις ευρώ που θα δημιουργήσει τουλάχιστον 100.000 θέσεις εργασίας τα επόμενα δυόμιση χρόνια. Η χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει με την συμβολή της Παγκόσμιας Τράπεζας και άλλων ευρωπαϊκών οργανισμών.

cnn
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services