Άδεια για επίδειξη μόδας στον Παρθενώνα ζητά ο οίκος Gucci

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/02/13-adeia-gia-epideixi-modas-ston-parthenona-zita-o-oikos-gucci.html
Την πρόταση του οίκου μόδας Gucci για επίδειξη μόδας στον Παρθενώνα θα συζητήσει αύριο το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Ο μεγάλος οίκος μόδας έχει εκφράσει την επιθυμία του να πραγματοποιήσει μεγάλο fashion show μπροστά από τον Παρθενώνα την 1η Ιουνίου 2017, ενώ όπως αναφέρεται στην ημερήσια διάταξη του ΚΑΣ, ζητεί παράλληλα και τη χορήγηση άδειας για κινηματογράφηση της επίδειξης.
Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, η εισήγηση της ΕΦΑ Αθηνών προς το Συμβούλιο είναι αρνητική κι αυτό επειδή ο χαρακτήρας και η σπουδαιότητα του μνημείου δεν επιτρέπουν την παραχώρησή του για εκδηλώσεις.
Το ζήτημα θα μπορούσε να είχε λήξει σε επίπεδο Εφορείας, οι διοργανωτές ωστόσο, ζήτησαν να προχωρήσει στο ανώτατο γνωμοδοτικό όργανο του Υπουργείου Πολιτισμού.
Συνεπώς αύριο, Τρίτη, τα μέλη του ΚΑΣ καλούνται να συζητήσουν επί της πρότασης και να εισηγηθούν τη γνωμοδότησή τους στην Υπουργό Πολιτισμού, η οποία και θα έχει τον τελευταίο λόγο.
Στελέχη της αρχαιολογικής υπηρεσίας επισημαίνουν πως "η πρόταση αφορά σε ένα κανονικότατο ντεφιλέ, με πασαρέλα και μουσική". Εφόσον η επίδειξη δεν προορίζεται για την προβολή των προϊόντων της εταιρίας μόνο στα social media, είναι προφανές πως θα απαιτηθούν και καθίσματα για τους θεατές αλλά και παρασκήνια για να αλλάζουν ρούχα και αξεσουάρ τα μοντέλα. Κι όλα αυτά μπροστά από τον Παρθενώνα.


capital
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive