Ποιοί χάνουν αναδρομικά τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ - Τέλη κυκλοφορίας: Πως θα υπολογίζονται για τα μεταχειρισμένα

Ποιοί χάνουν την φοροαπαλλαγή 100% στον ΕΝΦΙΑhttp://freshsnews.blogspot.com/2016/07/14Poioi-xanoyn-anadromika-tis-ekptoseis-ston-ENFIA-Teli-kykloforias-Pos-tha-ypologizontai-gia-ta-metaxeirismena.html
- Τι θα γίνει με όσους έχουν πιαστεί με πλαστά και εικονικά τιμολόγια
- Στα μανταλάκια και όσοι χρωστούν σε ασφαλιστικά ταμεία ποσό άνω των 150.000 ευρώ

Ενα πολυνομοσχέδιο - σκούπα αλλάζει πολλά στην φορολογική μας καθημερινότητα και φέρνει τα πάνω - κάτω αφού κάποιες από τις διατάξεις του ισχύουν αναδρομικά.
Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο - σκούπα έρχονται ανατροπές της τελευταίας στιγμής για τον ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας για τα μεταχειρισμένα ΙΧ, αλλά και τους ελέγχους στα σπίτια φορολογουμένων.
Πιο αναλυτικά:
ΕΝΦΙΑ:
Χάνουν την έκπτωση 50% οι ιδιοκτήτες ακινητων που έχουν εισοδήματα από τόκους 300 ευρώ δηλαδή οι καταθέσεις τους είναι από 38.000 ευρώ και άνω. Αυτοί θα πληρώσουν όλο το ποσό του φόρου που θα προκύψει μετά την εκκαθάριση. Χωρίς φοροαπαλλαγή 100% στον ΕΝΦΙΑ θα μείνουν όσοι είναι τρίτεκνοι πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία άνω του 80% αν έχουν εισοδήματα από τόκους πάνω από 600 ευρώ, δηλαδή αν έχουν καταθέσεις που ξεπερνούν τις 75.000 ευρώ.
ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:
Από το 2017 θα υπολογίζονται με βάση το έτος της ρώτης ταξινόμησης οχι μονο στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες της ΕΕ η του ευρωπαικου οικονομικου χωρου.
ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 150.000 ΕΥΡΩ:
Θα δίνονται στην δημοσιότητα τα ονόματά τους αν εχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150.000 ευρώ. Αυτό θα γίνεται σε τρείς μήνες από την καθυστέρηση και όχι σε έναν χρόνο.
ΦΟΡΟΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ:
Ο έλεγχος στην κατοικία του φορολογούμενου επιτρέπεται μόνο με εντολή εισαγγελέα και ο έλεγχος γίνεται μονο παρουσία του.
ΠΛΑΣΤΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ:
Παρατείνεται έως τις 30/10/2016 η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης αποδοχής των φορολογικών παραβάσεων προκειμένου να καταβάλλουν πρόστιμα με τις ευνοικές διατάξεις του νόμου. Το νεο ποινολόγιο της εφορίας προβλέπει εκπτώσεις στα πρόστιμα ανάλογα με την παράβαση. 
ΠΛΑΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ: Το πρόστιμο είναι οριζόντιο ίσο με το 50% της αξίας του κάθε στοιχείου. Για έκδοση εικονικών ή λήψη εικονικών στοιχέιων, νόθευσή τους αλλά και καταχώρηση στο βιβλίο αγορών ή εξόδων χωρίς παραστατικά: πρόστιμο ίσο με 40% της αξίας του κάθε στοιχείου. 
Αν η αξία του στοιχείου είναι μερικώς εικονική ποσό ίσο με το 40% του μέρους της εικονικής αξίας και όταν δεν είναι δυνατόν να προσδιορισθεί η μερικώς εικονική αξία ποσό ίσο με το 20% της αξίας του στοιχείου.
Όταν η εικονικότητα ανάγεται αποκλειστικά στο πρόσωπο του εκδότη, ποσό ίσο με το 20% της αξίας του στοιχείου.
Στην περίπτωση λήψης εικονικού φορολογικού στοιχείου, πρόστιμο 10% της αξίας του.

newsit
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services