-->

«Πυρετός» για τον ELA: Συνεδρίαση στο υπουργείο Οικονομικών και νέο αίτημα για αύξηση του



 http://freshsnews.blogspot.com/2015/07/6-pyretos-gia-ton-ela.htmlΣύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής στο υπουργείο Οικονομικών, με την συμμετοχή τραπεζιτών και της ΤτΕ προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα, μετά και από τις εκροές του Σαββατοκύριακου.
Επίσης, η Τράπεζα της Ελλάδος αναμένεται να υποβάλλει νέο αίτημα στην ΕΚΤ για αύξηση του ELA. Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα θα συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ της ΕΚΤ έχοντας στα χέρια του το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος.
Μετά και τις σχετικές αποφάσεις της Φρανκφούρτης, αναμένεται να αποφασιστεί στην Αθήνα εάν θα αλλάξει κάτι στο όριο ανάληψης από τα ΑΤΜ, καθώς και εάν θα αλλάξει κάτι στον τρόπο με τον οποίο θα πληρωθούν οι συντάξεις και τι θα γίνει με το όριο ανάληψης των συνταξιούχων.
Και αυτό, καθώς ήδη η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, έχει παραδεχθεί ότι με το υφιστάμενο καθεστώς το διαθέσιμο ρευστό στις τράπεζες θα φθάσει ως το βράδυ της Δευτέρας. Κάτι που σημαίνει ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν θα μπορεί να λειτουργήσει από Τρίτη ακόμα και στην περίπτωση που η ΕΚΤ διατηρήσει σε λειτουργία τον ELA.
Και αυτό, καθώς χρειάζεται αύξηση και μάλιστα σημαντική, για να μπορεί να ανταποκριθεί έστω και στις ελεγχόμενες ημερήσιες ανάγκες έπειτα από την επιβολή των capital controls, που ως φαίνεται θα μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να λάβει περισσότερα μέτρα
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να λάβει περισσότερα μέτρα εάν χρειαστεί, δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ. Μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στην πόλη Εξ-Αν-Προβάνς στη νότιο Γαλλία, είπε, σύμφωνα με το Reuters: «Στις τρέχουσες συνθήκες της μεγάλης ανασφάλειας στην Ευρώπη και τον κόσμο, η ΕΚΤ είναι ξεκάθαρη ότι εάν χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα, θα κάνουμε περισσότερα. Θα βρούμε τα απαραίτητα εργαλεία». Και πρόσθεσε: «Η επιθυμία μας να αναλάβουμε δράση σε αυτό το θέμα δεν θα πρέπει να αμφισβητηθεί».
«Πυρετός» στις Ευρωπαϊκές Τράπεζες
Μπορεί να θεωρούν οι περισσότεροι ότι το δημοψήφισμα στην Ελλάδα είναι μια καθαρά πολιτική υπόθεση, όμως και ο χρηματοπιστωτικός τομέας έχει ζωηρό ενδιαφέρον για τις εξελίξεις.
Οι τραπεζίτες σε όλη την Ευρώπη προετοιμάζεται για μια «μακρά νύχτα», αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Bild και επισημαίνει πως τα στελέχη της Deutsche Bank προετοιμάζονται για μια τηλεδιάσκεψη στις 23:00 ώρα Ελλάδας για να συζητήσουν γύρω από τις συνέπειες που θα έχει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τις προτάσεις περικοπών των διεθνών πιστωτών.
«Ένα Ναι ή ένα Όχι θα έχει ευρείες συνέπειες για τις ευρωπαϊκές χρηματαγορές, ακόμη και αυτές είναι δύσκολο να προβλεφθούν», αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας. Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για λήψη πρόσθετων μέτρων όσον αφορά την Ελλάδα, υπογραμμίζει το στέλεχος της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους Financial Times, oι χρηματιστές στις αγορές συναλλάγματος στις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες προετοιμάζονται για μεγάλη ζήτηση από τους πελάτες τους. Οι αγορές θα ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα το πρωί στην Ασία, με την αρχή να γίνεται από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία σήμερα τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας.
Η HSBC σημειώνει ότι φέρνει έξτρα προσωπικό, ενώ και η JPMorgan αναμένεται να κάνει το ίδιο. Ειδικά πάντως η Deutsche Bank έχει ορίσει προσωπικό που θα παρακολουθούν από κοντά όλες τις εξελίξεις γύρω από το δημοψήφισμα.

http://www.koolnews.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3