-->

Στη Βουλή η δικογραφία για τον Γ. Βαρουφάκη - νέες μηνύσεις για το Plan B

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/07/28sth-voylh-h-dikografia-gia-ton-g-varoyfakh.html
Στη Βουλή διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το περιεχόμενο δύο αναφορών που έχουν κατατεθεί κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με έγγραφη παραγγελία που υπογράφει η Εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η διαβίβαση στη Βουλή γίνεται σε εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης υπουργών που δεν επιτρέπει στις δικαστικές αρχές να επιλαμβάνονται θεμάτων σχετικά με πράξεις ή παραλείψεις υπουργών καθώς η σχετική αρμοδιότητα ανήκει αποκλειστικά στη Βουλή.

Αναλυτικά το έγγραφο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Σας διαβιβάζουμε, από υπηρεσιακή υποχρέωση, τις α) με αριθμό πρωτ. 3328/21-7-2015 μηνυτήρια αναφορά του κ. Απόστολου Γκλέτσου του Ευσταθίου, Δημάρχου Στυλίδας και Προέδρου του Πολιτικού Κόμματος με την επωνυμία «Τελεία», κατοίκου Στυλίδας, μετά των συνημμένων σ’ αυτήν είκοσι έξι (26) εγγράφων, β) με αριθμό πρωτ. 3348/22-7-2015 μηνυτήρια αναφορά του κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλου, Δικηγόρου Αθηνών, κατοίκου Αθηνών, μετά των συνημμένων σ’ αυτήν έξι (6) εγγράφων, κατά του κ. Ιωάννη (Γιάνη) Βαρουφάκη του Γεωργίου, πρώην Υπουργού Οικονομικών και Βουλευτή, κατοίκου Αθηνών, σύμφωνα με τα άρθρα 86 του Συντάγματος και 1, 4 του Ν. 3126/2003 «Ποινική Ευθύνη Υπουργών», λόγω αρμοδιότητάς σας.

Νέες μηνυτήριες αναφορές στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Νέες μηνυτήριες αναφορές κατατέθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου που στρέφονται κατά του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και σε βάρος μη πολιτικών προσώπων που φέρονται να είχαν γνώση και συγκεκριμένο ρόλο στην υλοποίηση του λεγόμενου Plan B. Την πρώτη υπογράφουν οι δικηγόροι Δημήτρης Βερβεσός, Αντώνης Βγόντζας, Θωμάς Καμενόπουλος, Μιχάλης Καλαντζόπουλος και Κυριακή Σταμαδιάνου.

Aυτή αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα και ζητείται να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί  σε αξιόποινες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα όπως παραβίαση προσωπικών δεδομένων, παράβαση καθήκοντος, παραβάσεις που αφορούν το νόμισμα και εγκληματική οργάνωση και συμμορία. Η δεύτερη αναφορά κατατέθηκε από το δικηγόρο  Παναγιώτη Γιαννόπουλο και  στρέφεται και πάλι κατά Βαρουφάκη.

Και αυτή αφορά στο επίμαχο σχέδιο που αποκάλυψε η Καθημερινη και ζητείται να ερευνηθεί αν έχει ενδεχομένως διαπραχθεί το αδίκημα  της κακουργηματικής παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Το σκέλος που αφορά τον πρώην Υπουργό αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή, όπως συνέβη και με τις προηγούμενες αναφορές που κατατέθηκαν ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα αρμόδια να ερευνήσει τις καταγγελίες  είναι η τακτική δικαιοσύνη. Οποτε σε αυτή την περίπτωση αναμένεται να διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση που θα ανατεθεί σε εισαγγελέα.

                                  http://www.kathimerini.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3