-->

229 «ναι», με βαριές απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/07/16-229.html

Με ευρεία πλειοψηφία, αλλά με βαριές απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε χθες η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής. Συνολικά 229 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι, Ανεξάρτητους Ελληνες και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν χθες το βράδυ «ναι».

Την ίδια στιγμή 64 βουλευτές ψήφισαν «όχι», έξι δήλωσαν «παρών» και μία βουλευτής ήταν απούσα. Συνολικά από τους 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μόνο οι 110 υπερψήφισαν τη συμφωνία, με αποτέλεσμα να υπάρξει σημαντικό ρήγμα στη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Στους βουλευτές που ψήφισαν «όχι» συγκαταλέγονται μέλη της κυβέρνησης (Π. Λαφαζάνης, Δ. Στρατούλης, Κ. Ησυχος, Ν. Βαλαβάνη), η πρόεδρος της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου αλλά και ο μέχρι πρότινος τσάρος της οικονομίας Γ. Βαρουφάκης. Επίσης «όχι» είπε η αντιπρόεδρος της Βουλής Δ. Χαραλαμπίδου, αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θ. Πετράκος.
«Δεν υπάρχουν αυτόχειρες βουλευτές μας που θα ρίξουν την κυβέρνηση της Αριστεράς» ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που έστειλε μήνυμα και στο εσωτερικό του κόμματος στη χθεσινή κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής. «Δεν θα κάνουμε χατίρι κανενός πολιτικού μας αντιπάλου που από την αρχή διεκδικούσε να γίνουμε μια μικρή παρένθεση μέσα στον χρόνο» είπε, ενώ αναφέρθηκε και στις επιλογές που είχε.
«Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς να κριθεί αυτή η συμφωνία», τόνισε ο υπ. Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος. Στη φωτό με τον Γ. Δραγασάκη
«Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς να κριθεί αυτή η συμφωνία», τόνισε ο υπ. Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος. Στη φωτό με τον Γ. Δραγασάκη
«Η πρώτη επιλογή ήταν μια συμφωνία. Η δεύτερη ήταν η άτακτη χρεοκοπία. Η τρίτη επιλογή ήταν το σχέδιο Σόιμπλε» σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αν θεωρείτε ότι είναι πλαστός ο εκβιασμός, να μου φέρετε τις εναλλακτικές σας. Αν θεωρείτε ότι είναι πραγματικός όμως ο εκβιασμός, τότε δεν υπάρχει επιλογή από το να μοιραστούμε όλοι το βάρος της ευθύνης. Και σε ό,τι με αφορά, είμαι ο τελευταίος που θα δραπετεύσω από το βάρος της ευθύνης».
Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη σημείωσε «γιατί δεν κάνετε πρόταση μομφής ή γιατί δεν ζητάτε εκλογές;» και επισήμανε: «Οι κυβερνήσεις πέφτουν όταν χάνουν τη στήριξη της κοινωνίας. Η κυβέρνησή μας έχει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και δεν θα τη χάσει ούτε στη Βουλή».
Αναφερόμενος στην κατάσταση τόνισε «δεν θα ωραιοποιήσω με ένα οικονομικό success story όπως οι προκάτοχοί μου», ωστόσο σημείωσε πως στη συμφωνία περιλαμβάνεται πακέτο 35 δισεκατομμυρίων για την ανάπτυξη (στοιχείο που όπως είπε δεν υπήρχε στις προηγούμενες συμφωνίες).
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σημείωσε πως «είναι καλύτερη μια κακή συμφωνία από μια μη συμφωνία», προσθέτοντας πως η συγκεκριμένη συμφωνία φέρει την υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου.
Συνέχισε τονίζοντας «το ''ναι'' το δικό μας είναι χωρίς συναλλαγές αλλά δεν ταυτιζόμαστε με τα μέτρα, είναι μόνο για την Ευρώπη», ενώ υπογράμμισε «μην παρεξηγείτε την αστική ευγένεια με αδυναμία».
Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό σημείωσε πως «εμείς ξέραμε τι σημαίνει διαπραγμάτευση, εσείς κοροϊδεύατε και γελούσατε» και πρόσθεσε «την απειρία σας θα την πληρώσει ο ελληνικός λαός».
Αναφορά έκανε και στην απόφαση του πρωθυπουργού να μιλήσει στην Ολομέλεια, σημειώνοντας πως στόχος ήταν η συσπείρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Χαρακτηριστικά σημείωσε: «Τι ζητάτε από μας; Σας παρείχαμε εξουσιοδότηση την προηγούμενη εβδομάδα και σας την παρείχαμε απλόχερα. Τι παραπάνω να σας κάνει η αντιπολίτευση; Σε τέτοιες ώρες ευθύνης δεν περίμενα να έχετε τέτοια συμπεριφορά. Μου λέγατε παραμύθια ότι δεν θα μιλήσετε σήμερα και να μη μιλήσω κι εγώ».
Οι αρχηγοί
«Στους συνωμότες της δραχμής» που κρύφτηκαν πίσω από τον Αλ. Τσίπρα και πήραν καρέκλες και στους «ιερείς του λαϊκισμού» αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Συνέχισε τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός «δεν νοείται να κρατά στην κυβέρνηση αυτούς που τον καταψηφίζουν», ενώ επισήμανε πως το Ποτάμι δεν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση, θα παραμείνει χρήσιμη αντιπολίτευση.
«Για όλους έρχεται κάποια στιγμή η ώρα της αλήθειας. Αυτή η ώρα έφτασε για εσάς, κύριε Τσίπρα» είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, και πρόσθεσε: «Ο λογαριασμός που καλείται να πληρώσει ο λαός είναι πολύ πικρός, πολύ βαρύς και ασήκωτος».
Προϊόν εκβιασμού χαρακτήρισε τη συμφωνία ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, επισημαίνοντας ωστόσο πως «αν δεν επικυρωθεί από την πλειοψηφία των βουλευτών της συγκυβέρνησης, τότε δεν θα υπάρχει ελπίδα ούτε για την Ελλάδα ούτε για την Ευρώπη».
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στη συμφωνία σημείωσε πως «είναι δύσκολη και επώδυνη αλλά κρατά την Ελλάδα όρθια».
Παράλληλα έστειλε μήνυμα πως «η θετική ψήφος δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας».
Εντύπωση έκανε και η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος έκανε λόγο για μια απόφαση «που θα τον βαραίνει όλη τη ζωή». Συνέχισε τονίζοντας: Δεν ξέρω αν κάναμε το σωστό, δεν είχαμε άλλη επιλογή.
Ευκλ. Τσακαλώτος
Δύσκολη συμφωνία
Για μία δύσκολη συμφωνία, που ο χρόνος θα δείξει αν είναι οικονομικά βιώσιμη, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Μάλιστα έκανε και μια ιστορική αναφορά, τονίζοντας «όταν ρωτήσανε κάποια στιγμή τον Τσου Εν Λάι τι άποψη είχε για τη Γαλλική Επανάσταση είπε ότι είναι πολύ νωρίς να κριθεί» και πρόσθεσε «νομίζω και εγώ ότι είναι πολύ νωρίς να κριθεί αυτή η συμφωνία, θα δούμε μετά στη διαπραγμάτευση ποια θα είναι η τελική εκδοχή μετά από 30 - 40 μέρες».
ΟΙ 39 ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
«OΧΙ»
1. Αγλαΐα Κυρίτση
2. Ζωή Κωνσταντοπούλου
5. Δημήτρης Στρατούλης
6. Κώστας Ησυχος
7. Δημήτρης Κοδέλας
8. Κωνσταντίνος Ζαχαρίας
9. Ελένη Σωτηρίου
10. Βασίλειος Χατζηλάμπρου
11. Ιωάννης Σταθάς
12. Αθανάσιος Σκούμας
13. Θωμάς Κώτσιας
14. Κώστας Λαπαβίτσας
15. Μιχαήλ Κριτσωτάκης
16. Δέσποινα Χαραλαμπίδου
17. Ιωάννα Γαϊτάνη
18. Ευαγγελία Αμμανατίδου
19. Ηλίας Ιωαννίδης
20. Βαγγέλης Διαμαντόπουλος
21. Στέφανος Σαμοΐλης
22. Ραχήλ Μακρή
23. Ευγενία Ουζουνίδου
24. Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης
25. Ιωάννης Ζερδελής
26. Κωνσταντίνος Δελημήτρος
27. Θανάσης Πετράκος
28. Ελένη Ψαρρέα
29. Στάθης Λεουτσάκος
30. Παναγιώτης Λαφαζάνης
31. Ζήσης Ζάννας
32. Βασίλης Κυριακάκης
ΠΑΡΩΝ
1. Βασιλική Κατριβάνου
2. Χρήστος Καραγιαννίδης
3. Δημήτρης Μπαξεβανάκης
4. Ηρώ Διώτη
5. Νίκος Μιχαλάκης
6. Βασιλική Λέβα
Απούσα: Αλεξ. Τζανάκα
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ

http://www.ethnos.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3