-->

Συρία: 23 νεκροί σε επιδρομή του καθεστώτος σε προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/07/14-23-nekroisyria.html
Τουλάχιστον 23 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους και πολλοί άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα Δευτέρα σε αεροπορικό βομβαρδισμό του καθεστώτος εναντίον πόλης που ελέγχει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία του Χαλεπιού, στο βόρειο τμήμα της Συρίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Δοχεία με εκρηκτικά ερρίφθησαν από ελικόπτερα σε πολλούς τομείς της πόλης αλ Μπαμπ, στο βορειοανατολικό τμήμα της επαρχίας», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Βρέθηκαν 10 απανθρακωμένες σοροί, κάτι οποίο αυξάνει σε 23 τον αριθμό των νεκρών σε αυτόν τον βομβαρδισμό», είπε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, υπογραμμίζοντας ότι είναι αδύνατη η αναγνώριση των απανθρακωμένων πτωμάτων.
Προηγούμενος απολογισμός της οργάνωσης έκανε λόγο για 13 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων ενός παιδιού και επτά γυναικών, καθώς και για 40 τραυματίες.
Σύμφωνα με τη Γενική Επιτροπή της Συριακής Επανάστασης, ένα δίκτυο αντικαθεστωτικών, οι επιδρομές στοχοθέτησαν «κατοικημένες περιοχές και αγορές γεμάτες κόσμο» και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε καταστήματα σε μια αγορά και σε ακίνητα στο κέντρο της πόλης, με αρκετά βυτιοφόρα με καύσιμα να παίρνουν φωτιά.
Το Σάββατο τουλάχιστον 34 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σκοτώθηκαν σε παρόμοιους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην ίδια πόλη, την οποία είχε καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος στις αρχές του 2014.
Η συριακή Πολεμική Αεροπορία, αλλά και ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, διεξάγουν συχνά πλήγματα στην αλ Μπαμπ.
Η χρήση των δοχείων με εκρηκτικά — τα οποία σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ήταν μεγαλύτερα και πολύ ισχυρότερα από τα βαρέλια με εκρηκτικά που χρησιμοποιούνται συνήθως από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις — έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.
Συνολικά από το 2011, όταν ξέσπασε η σύρραξη στη Συρία, πάνω από 230.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
Εξάλλου στην πόλη Μαγιαντίν, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, το Ισλαμικό Κράτος, η τζιχαντιστική οργάνωση που είναι υπεύθυνη για σωρεία ωμοτήτων στις περιοχές που ελέγχει στη Συρία, όπως και στο Ιράκ, σταύρωσε ζωντανούς επτά ανθρώπους, ανάμεσά τους ένα παιδί, διότι «δεν τήρησαν τη νηστεία του ραμαζανιού».
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3