-->

Ομπάμα: Προτείνει στην ΕΕ διατήρηση κυρώσεων κατά Μόσχας

http://freshsnews.blogspot.com/2015/06/5-ompama.html
Τη διατήρηση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας για την επιθετική της στάση στην Ουκρανία, θα προτείνει στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην επικείμενη σύνοδο της Ομάδας των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7), κατά την οποία θα έχει κατ` ιδίαν συνομιλίες και με τον Ιρακινό Πρωθυπουργό Χαϊντέρ αλ Αμπάντι, ανέφεραν χθες Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ο Ομπάμα φτάνει την Κυριακή στη Γερμανία για τη σύνοδο G7 και θα έχει επίσης διμερείς συναντήσεις με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ καθώς και με το Βρετανό Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Νωρίτερα χθες, ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, διαφοροποιούμενος από τη στάση που τηρεί μέχρι σήμερα η Άγγελα Μέρκελ δήλωσε πως η G7 θα μπορούσε μακροπρόθεσμα να υποδεχτεί και πάλι στους κόλπους της τη Ρωσία. Μιλώντας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ουκρανό ομόλογό του Πάβλο Κλίμκιν, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας είπε ότι ο αποκλεισμός της Ρωσίας από τη G7 με αφορμή τις ενέργειές της στην Ουκρανία ήταν ένα αναγκαίο βήμα, όχι όμως και αυτοσκοπός.

Από τη Μόσχα, ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ απάντησε ότι η Ρωσία δεν έχει ζητήσει την επιστροφή της στην G7, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

Πηγή ΚΥΠΕ – ΑΠΕ 

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3