Ευάγγελος Βενιζέλος: Θεσμική εκτροπή

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/06/27-benizelos.htmlΖήτημα αντισυνταγματικότητας της πρότασης της κυβέρνησης για δημοψήφισμα έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας για καταστρατήγηση του Συντάγματος και έναρξη πραξικοπήματος.
ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ
"Η πρόταση του υπουργικού συμβουλίου συνιστά θεσμική εκτροπή και πάσχει από πρόδηλες και πολλαπλές αντισυνταγματικότητες", υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος λαμβάνοντας τον λόγο στη Βουλή όπου συζητείται η πρόταση.


Έκανε λόγο για δημοσιονομικά ζητήματα που, όπως επισήμανε, δεν μπορεί να είναι αντικείμενο δημοψηφίσματος.

Τόνισε ακόμη ότι το έντιμο θα ήταν η κυβέρνηση να θέσει σε δημοψήφισμα τη δική της πρόταση.

Σε ό,τι αφορά το ερώτημα του δημοψηφίσματος, το χαρακτήρισε πλαστό. "Ποιός θέλει φόρους; Ποιος θέλει να χάσει δικαιώματα;", διερωτήθηκε και πρόσθεσε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: "Τι του εγγυάστε; Ποιο είναι το ναι και ποιο το όχι; Για μας το ναι είναι το ναι στην αλήθεια, το ναι στην Ευρώπη, το ναι στο ευρώ, το ναι στην ασφάλεια. Για σας το όχι είναι το όχι στη σταθερότητα της χώρας, το όχι στο κεκτημένο και το ναι στη δραχμή, την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια".

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι και "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που είναι εγγυητής του Συντάγματος και ο ίδιος προσωπικά εγγυητής της επιστημονικής ακρίβειας του δημοσίου δικαίου και της παρακαταθήκης του Κωνσταντίνου Καραμανλή οφείλει να ελέγξει τη συνταγματικότητα της πρότασης και της διαδικασίας".

http://www.ethnos.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services