Πανελλαδικές 2015, Νεοελληνική Λογοτεχνία, Βιολογία, Χημεία, ΑΟΔΕ: Θεμάτα, Απαντήσεις

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/05/23paneladikes-2015.html

Xιλιάδες υποψήφιοι σήμερα εξετάστηκαν στη Νεοελληνική Λογοτεχνία, Βιολογία, Χημεία-Βιοχημεία και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Οι ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ στη Βιολογία
Τα θέματα Α και Β ήταν σχετικά απλά και επιτρέπουν στο μαθητή να γράψει σίγουρα τη βάση. Τα θέματα Γ και Δ είναι πιο δύσκολα και απευθύνονται σε καλά προετοιμασμένους υποψηφίους".
Ωστόσο, όπως και οι τρεις συμφωνούν πρόκειται για περισσότερο απαιτητικά θέματα σε σχέση με τη σχολική χρονιά 2013 -14.
Τα ΘΕΜΑΤΑ στη Βιολογία
Οι ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στη Βιολόγια
Οι ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ στη Νεοελληνική Λογοτεχνία
Ήταν σύνθετα θέματα, εξόχως απαιτητικά, με πολλά ερωτήματα. Απευθύνονται σε επαρκέστατα προετοιμασμένους μαθητές.
Υπογραμμίζουμε ότι είναι η 3η φορά που εξετάζεται ο "Κρητικός" του Διονύσιου Σολωμού στην τελευταία πενταετία με αποτέλεσμα οι ερωτήσεις, οι οποίες τέθηκαν στο πανελλαδικώς εξεταζόμενο διαγώνισμα, να απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και εμβάθυνση.
Κρίνεται βέβαια λόγω διαφορετικού ύφους και τεχνοτροπίας δύσκολη και η σύγκριση για τον εντοπισμό ομοιοτήτων και διαφορών στο παράλληλο κείμενο. Οι επιμέρους ερωτήσεις απαιτούσαν ιδιαίτερη κριτική ικανότητα από τους μαθητές για συγκροτημένες και εύστοχες απαντήσεις.
Τα ΘΕΜΑΤΑ στη Νεοελληνική Λογοτεχνία
Οι ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στη Νεοελληνική Λογοτεχνία
Οι ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ σε ΑΟΔΕ
Ήταν αναμενόμενα και σίγουρα θα βοηθήσουν τους τελειοφοίτους να γράψουν υψηλούς βαθμούς και να πετύχουν υψηλές επιδόσεις.
Μάλιστα, 'έπιασαν' σχεδόν όλο το εύρος της ύλης, οπότε και οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να επιδείξουν σε κάθε επίπεδο τις γνώσεις τους.
Τα ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΑΟΔΕ
Οι ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ σε ΑΟΔΕ
Οι ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ στη Χημεία - Βιοχημεία
Τα θέματα Α και Β αφορούν την Χημεία. Τα ερωτήματα Α1 έως Α4 είναι βατά και μπορούν να απαντηθούν από έναν σχετικά μέτρια προετοιμασμένο μαθητή. Στο Α5 χρειάζεται προσοχή στη διάκριση των ενώσεων Α και Ζ, ποια είναι πιο δραστική, γιατί αν γραφούν αντίστροφα, χάνεται όλο το υποερώτημα.
Το Β1 είναι για καλά προετοιμασμένους μαθητές, χωρίς όμως κάποια ιδιαίτερη δυσκολία. Το Β2 υποερώτημα είναι πολύ εύκολο, για να πιάνει τις ίδιες μονάδες με το Β1. Το Β3 είναι υποερώτημα που ακουμπά στην ουσία της Χημείας που είναι το «Πείραμα», θα ήταν όμως πολύ πιο εύκολο να απαντηθεί από τους μαθητές αν πραγματοποιούνταν και πειράματα σε όλες τις σχολικές μονάδες, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Τα θέματα Γ και Δ αφορούν την Βιοχημεία. Πρόκειται για θέματα κλιμακούμενης δυσκολίας που αφορούν όλη την ύλη
Τα ΘΕΜΑΤΑ στη στη Χημεία - Βιοχημεία
Οι ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στη Χημεία - Βιοχημεία

http://www.madata.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive