http://freshsnews.blogspot.com/2015/04/17-me-epembasi-tis-astunomias-elixe-i-katalipsi-tis-prutaneias.html
Έληξε, μετά από 19 ημέρες, η κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ από αντιεξουσιαστές, μετά από επέμβαση της αστυνομίας που ξεκίνησε νωρίς το πρωί.
Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές των 14ων καταληψιών (επτά άνδρες και επτά γυναίκες), στις οποίες προχώρησαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς να συνατήσουν καμία αντίσταση.
Αρχικά, η αστυνομία κάλεσε τους αντιεξουσιαστές να βγουν από το κτίριο, εκείνοι αρνήθηκαν και στη συνέχεια, με εντολή του εισαγγελέα, ξεκίνησε η επιχείρηση. Πυροσβέστες έκοψαν με τροχό την πλαϊνή πόρτα του κτιρίου του ΕΚΠΑ, απ΄όπου οι αστυνομικοί μπήκαν στο εσωτερικό και τους έβγαλαν με χειροπέδες. Την ώρα την επιχείρησης είχαν συγκεντρωθεί έξω από την Πρυτανεία περίπου 10 άτομα, που φώναζαν συνθήματα υπέρ των καταληψιών.
Κάλεσμα για συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ, αλλά και στην Ευελπίδων απευθύνουν αλληλέγγυοι των προσαχθέντων, για τις 11:00, με ανακοίνωσή τους στο indymedia.
Υπενθυμίζεται ότι η κατάληψη φιλοδοξούσε να αποτελέσει ένα κέντρο αγώνα οργάνωσης και συσπείρωσης όσων στέκονται στο πλάι των 22 κρατουμένων, μελών του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων, που πραγματοποιούσαν απεργία πείνας, οκτώ εκ των οποίων, συνεχίζουν μέχρι σήμερα.
Σημειώνεται ότι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ που ψηφίστηκε χθες επί της αρχής στη Βουλή, προβλέπεται η επίλυση των ζητημάτων που θίγουν οι απεργοί πείνας, εκτός από την κατάργηση του κουκουλονόμου, για τον οποίο κατατίθεται σήμερα τροπολογία και του τρομονόμου, για τον οποίο η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι θα εξετασθεί σε δεύτερο χρόνο.
Φωτογραφίες: Ευρωκίνηση
 http://freshsnews.blogspot.com/2015/04/17-me-epembasi-tis-astunomias-elixe-i-katalipsi-tis-prutaneias.html