-->

Στη φυλακή η Αγγελική και ο «Ιάσονας» - Δεν απάντησαν σε ερωτήσεις

ΕΔΩΣΑΝ ΤΥΠΙΚΕΣ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ

Στην φυλακή οδηγούνται, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, η 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου και ο 39χρονος κατηγορούμενος ως συνεργός του βαρυποινίτη Χριστόδουλου Ξηρού, που απολογήθηκαν στον εφέτη ειδικό ανακριτή αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας.

Στη φυλακή η Αγγελική και ο «Ιάσονας» - Δεν απάντησαν σε ερωτήσεις
Και οι δύο κατηγορούμενοι, που είναι αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες που σχετίζονται με τη δράση τρομοκρατικής οργάνωσης, φέρονται να έδωσαν τυπικές απολογίες στον ανακριτή.

Στην 22χρονη Αγγελικής Σπυροπούλου αποδίδεται κεντρικός ρόλος στην οργάνωση της επιχείρησης «Γοργοπόταμος» που φέρονται να σχεδίαζαν από κοινού μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς με τον Χριστόδουλο Ξηρό για την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού έγκλειστων μελών της οργάνωσης.

Ελεύθεροι οι δύο «Πυρήνες»

Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν χθες μετά την απολογία τους στον εφέτη ανακριτή η 36χρονη και ο 32χρονος, που συνελήφθησαν το Σάββατο και φέρονται ως συνεργάτες του βαρυποινίτη Χριστόδουλου Ξηρού στο σχέδιο «Γοργοπόταμος», για την απόδραση μελών της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, που κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τους επεβλήθησαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 36χρονη, στην οποία αποδίδεται ρόλος μεταφορέα προς εξυπηρέτηση του σχεδίου απόδρασης, αρνήθηκε την κατηγορία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και υποστήριξε: «Με τη μητέρα των αδελφών Τσάκαλου είμαστε γειτόνισσες. Εχουμε φιλική σχέση και ασχολούμαστε ενεργά με τη ζωοφιλία. Επειδή δουλεύω στη Νίκαια, μου έδωσε μια τσάντα και μου είπε ότι θα περάσει μια φίλη της να την πάρει από εμένα. Δέχθηκα να την εξυπηρετήσω χωρίς να γνωρίζω τι περιείχε η τσάντα».

Και ο 32χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται και υποστηρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.


ethnos

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3