-->

ΕΚΤ: Οριακή αύξηση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες


http://freshsnews.blogspot.com/2015/03/ela.html


Ειδικότερα, η ΕΚΤ αύξησε το όριο χρήσης του ELA στα 68,8 δισ. ευρώ, ενώ στις 18 Φεβρουαρίου είχε αποφασίσει να συνεχίσει τη χορήγηση έκτακτης ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες και να αυξήσει το όριο του ποσού που μπορεί να αντληθεί από τον ELA στα 68,3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η κίνηση αυτή υποδηλώνει σταθεροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, το οποίο είχε αυξήσει την εξάρτηση του λόγω της αυξημένης εκροής καταθέσεων. Ό
Μόλις κατά 500 εκατ. ευρώ αύξησε το όριο χρήσης του έκτακτου μηχανισμού παροχής ρευστότητας (ELA) της Τράπεζας της Ελλάδος από τις ελληνικές τράπεζες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν.
πως έδειξαν τα πρόσφατα στοιχεία της μηνιαίας λογιστικής κατάστασης της Τράπεζας της Ελλάδος οι ελληνικές τράπεζες αναγκάστηκαν να δανειστούν τον Ιανουάριο μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA) περίπου 5,2 δισ. ευρώ. Συνολικά η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ΕLΑ) έφθασε στο τέλος Ιανουαρίου στα 87,4 δισ. ευρώ από 56 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2012.

Η σημαντική αύξηση της εξάρτησης των εγχώριων τραπεζών από τη ρευστότητα του ευρωσυστήματος οφείλεται εν μέρει στην μεγάλη φυγή των καταθέσεων που παρατηρήθηκε τον Ιανουάριο, η οποία έφθασε τα 12 δισ. ευρώ.

naftemporiki

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3