Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

http://freshsnews.blogspot.com/2015/02/blog-post-26.html

Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες

Καταιγίδες σημειώνονται από το πρωί σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και τις επόμενες ώρες της ημέρας.
Καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν και αύριο, Παρασκευή, ενώ τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα είναι άστατος.
Για σήμερα περιμένουμε αρχικά στα δυτικά, σιγά σιγά στα νότια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τοπικά θα είναι ισχυρές.
Οι πόλεις που τα καιρικά φαινόμενα θα είναι πιο έντονα θα είναι η Κέρκυρα, η Ηγουμενίτσα, τα Γιάννενα, η Πρέβεζα, η Άρτα, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, η Πάτρα, ο Πύργος, η Καλαμάτα, η Κόρινθος, η Τρίπολη και η Χαλκίδα.
Αργότερα η Αλεξανδρούπολη, η Ρόδος, η Κως, η Λήμνος, η Σαμοθράκη, η Μυτιλήνη, η Χίος και η Σάμος.
Χιόνια θα πέσουν κυρίως στα βουνά της δυτικής Ελλάδας και γύρω από τους ορεινούς όγκους της Φλώρινας, της Καστοριάς, της Κοζάνης, των Γρεβενών, στο Μέτσοβο, στα Τρίκαλα και κυρίως στο Γαρδίκι, το Περτούλι και νοτιότερα στη λίμνη Πλαστήρα. Τα χιόνια ωστόσο θα είναι σε υψόμετρο από τα 1200 μέτρα και πάνω.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στα νότια πελάγη θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 9 έως 14 με 15 βαθμούς κελσίου, στα κεντρικά από 8 έως 14 βαθμούς κελσίου και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου.
Στην Αττική το μεσημέρι σημειώθηκαν καταιγίδες, ενώ το ίδιο θα συμβεί και τις επόμενες ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ και στα ανοιχτά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε καλό καιρό στην αρχή αλλά προς το μεσημέρι θα συννεφιάσει και θα εκδηλωθούν βροχές . Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Βροχές και καταιγίδες και την Παρασκευή

Την Παρασκευή θα εξακολουθήσουν οι συννεφιές, οι βροχές και οι καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές. Σταδιακά ωστόσο τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται στα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας.
Λίγα χιόνια θα εξακολουθήσουν να πέφτουν στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας, από την δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο μέχρι ακόμη τα βουνά της Πελοποννήσου, αλλά από 1000 με 1200 μέτρα υψόμετρο και πάνω.
Οι πόλεις στις οποίες θα έχουν βροχές και καταιγίδες θα είναι η Κέρκυρα, η Ηγουμενίτσα, τα Γιάννενα, η Πρέβεζα, η Άρτα, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, η Πάτρα, η Ναύπακτος, ο Πύργος, η Καλαμάτα. Αργότερα η Βέροια, η Νάουσσα, η Έδεσσα, ο Πολύγυρος, οι Σέρρες, η Καβάλα, η Δράμα, η Ξάνθη, η Αλεξανδρούπολη, η Λήμνος, η Σαμοθράκη, η Χίος, η Σάμος και μετά προς το βράδυ η Κόρινθος, η Τρίπολη, η Χαλκίδα, η Ρόδος, η Κως, η Κάρπαθος, το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο και η Ιεράπετρα.
Χιόνια θα πέσουν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας και κυρίως στη Φλώρινα, στην Καστοριά, στην Κοζάνη, στα Γρεβενά, στο Μέτσοβο, στο Γαρδίκι, στο Περτούλι αλλά και στις ορεινές περιοχές της Αιτωλοκαρνανίας και της Αρκαδίας, όπως είναι η Στεμνίτσα, η Βυτίνα και κυρίως γύρω από τον ορεινό όγκο του Μαινάλου, του Ταϋγετου και του Χελμού.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που σιγά σιγά θα αρχίσουν να γυρίζουν σε βόρειους - βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 4 έως 13 βαθμούς, στα κεντρικά από 6 έως 15 με 16 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα 10 έως 17 βαθμούς κελσίου.
Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και παροδική καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 έως 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές ωστόσο ο καιρός αργότερα θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 με 3 μποφόρ και στα ανοιχτά 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

Με άστατο καιρό θα μας εγκαταλείψει ο Φεβρουάριος το Σάββατο καθώς περιμένουμε κυρίως στα ανατολικά και νότια βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας.
Την Κυριακή και τη Δευτέρα, οι νεφώσεις με τις βροχές και τις καταιγίδες θα εξακολουθήσουν να επιμένουν στα δυτικά, τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας.
Τα χιόνια θα εξακολουθήσουν να πέφτουν στα βουνά. Βελτίωση του καιρού περιμένουμε από το μεσημέρι της Δευτέρας και από τα δυτικά. Και ο Μάρτης λοιπόν θα μπει με βροχές και καταιγίδες.

kontranews
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive