-->

Συλλαλητήριο: Από νωρίς στο Σύνταγμα διαδηλωτές -3.000 πούλμαν στην Αθήνα [εικόνες & βίντεο]

 https://freshsnews.blogspot.com/2019/01/20-syllalitirio-apo-noris-sto-syntagma-diadilotes-3000-poylman-stin-athina-eikones-vinteo.html
Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα.
Αν και το «ραντεβού» έχει δοθεί για τις 2 μ.μ., ήδη, από νωρίς το πρωί, διαδηλωτές έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στο Σύνταγμα. Σε βίντεο που έχουν αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άνθρωποι κάθε ηλικίας τραγουδούν το «Μακεδονία Ξακουστή» ακόμη και μέσα στους σταθμούς του μετρό, αλλά και συνθήματα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι η συμμετοχή στο συλλαλητήριο θα ξεπεράσει εκείνη της συγκέντρωσης που είχε πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας τον περασμένο Φεβρουάριο. Κάνουν λόγο για μετακίνηση 150.000-200.000 διαδηλωτών, με τουλάχιστον 3.000 πούλμαν.
Τα λεωφορεία από την κεντρική και βόρεια Ελλάδα συνοδεύονται από περιπολικά από τα διόδια Αφιδνών ως τον σταθμό του μετρό Κατεχάκη, ανά δέκα περίπου. Τα λεωφορεία από τη δυτική και νότια Ελλάδα συνοδεύονται από περιπολικά από τα διόδια της Μάνδρας και θα κατευθύνονται στον σταθμό του μετρό Συγγρού- Φιξ.
Πούλμαν στα διόδια Αφιδνών
Το κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστο από το πρωί της Κυριακής. Ηδη, από τις 10:00 έχουν κλείσει οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ομόνοια», με εντολή της αστυνομίας, ενώ έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων, καθώς στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια.
Επί ποδός είναι 2.000 αστυνομικοί, ενώ ελικόπτερο και drones της αστυνομίας θα πετούν διαρκώς πάνω από το κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να λαμβάνει εικόνες το κέντρο επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ. Φραγμοί με κλούβες θα στηθούν προκειμένου να μην συναντηθούν οι μετέχοντες στο συλλαλητήριο και εκείνοι στην αντισυγκέντρωση, ενώ αυξημένα είναι τα μέτρα φύλαξης τόσο στη Βουλή όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου.
Επιπλέον, έχουν τεθεί σε εφαρμογή έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση, ενώ προβλέπεται και διακοπή της κυκλοφορίας, σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, σύμφωνα με την αστυνομία.
Κεντρικοί ομιλητές του συλλαλητηρίου θα είναι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο Κρις Σπύρου, πρώην γερουσιαστής στις ΗΠΑ και πρώην πρόεδρος της Βουλής της Πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ, η Αφροδίτη Μάνου και εκπρόσωπος του Αγίου Ορους. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και δήμοι της περιοχής θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, ενώ σε αυτό θα εκπροσωπηθεί και η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.


Πηγή: iefimerida.gr 

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3