-->

Ανοίγουν τα φαρμακεία των νοσοκομείων


Στο άνοιγμα των φαρμακείων των νοσοκομείων για τη διάθεση φαρμάκων σε ανήμπορους και ασθενείς με χρόνια νοσήματα προχωρά το υπουργείο Υγείας για να αντιμετωπίσει τις παρενέργειες από τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών.
Η αρχή θα γίνει με τα νοσοκομεία του Πειραιά, όπου ήδη διαπιστώθηκε μεγάλο πρόβλημα στην προμήθεια φαρμάκων, καθώς τα φαρμακεία είναι κλειστά και όσα εφημερεύουν δεν δέχονται συνταγές ασφαλισμένων από Ταμεία που τους οφείλουν.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας τα φαρμακεία των νοσοκομείων θα προμηθευτούν 89 ακριβά φάρμακα και άλλα 300 σκευάσματα από τη φαρμακαποθήκη του ΙΚΑ, τα οποία θα τα διαθέτουν κατά προτεραιότητα σε χρονίως πάσχοντες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ανοίγουν τα φαρμακεία των νοσοκομείων Τζάνειο, Μεταξά, Κρατικό Νίκαιας και Λοιμωδών, τα οποία θα είναι ανοιχτά από τις 8:00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα.
Εντωμεταξύ, μετά από ελέγχους του Υπουργείου Υγείας, διαπιστώθηκε ότι στις περιοχές του Πειραιά εφημερεύουν μόνο 16 από τα 500 φαρμακεία και γι αυτό ζητήθηκε από τον περιφερειάρχη να εκδώσει απόφαση ώστε να μένει ανοιχτό το  20% των φαρμακείων.
Η κόντρα υπουργείου – φαρμακοποιών εντείνεται και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στην περίπτωση που οι φαρμακοποιοί επιμείνουν στις κινητοποιήσεις εξετάζεται ακόμα και η διακοπή των συμβάσεών του με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ). Σε αυτή την περίπτωση οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου θα πληρώνουν τα φάρμακά τους και στη συνέχεια θα αποζημιώνονται από το Ταμείο.
Στο χορό των κινητοποιήσεων αναμένεται να μπουν και οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, οι οποίοι αποφασίζουν τη στάση τους σε γενική συνέλευση το απόγευμα της Δευτέρας.

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3