-->

Συγκέντρωση για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα -Διαμαρτυρία για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» [εικόνες]

 https://freshsnews.blogspot.com/2018/07/1-sygkentrosi-gia-ti-makedonia-sto-syntagma-diamartyria-gia-onoma-voreia-makedonia-eikones_1.html
Νέο ραντεβού διαμαρτυρίας έδωσαν οργανώσεις για τη συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Σκοπίων τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη.
Το ραντεβού στην Αθήνα ορίστηκε το απόγευμα μπροστά από τη Βουλή, στο Σύνταγμα. Διοργανωτές του συλλαλητηρίου είναι το κίνημα Εθνικής Άμυνας για τη Μακεδονία «Μέγας Αλέξανδρος» και η Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων.
Και εκεί παρά την ζέστη βρέθηκαν εκατοντάδες πολίτες διαμαρτυρόμενοι για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» που συμφωνήθηκε να έχει από εδώ και πέρα η ΠΓΔΜ.
«Καλούμε όλους τους Έλληνες σε συλλαλητήριο την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 ώρα 6:00 μ.μ. μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων και την πλατεία Συντάγματος για να προκαλέσουμε τον συνταγματικό σεισμό όπου πρέπει να διατρανώσουμε ότι Ελλάς σημαίνει Μακεδονία και Μακεδόνες = Έλληνες, για να σταματήσουμε την προδοτική συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ και την απραξία και συνενοχή των ΑΝΕΛ», ανέφεραν στο κάλεσμά τους.
Στη Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο έχουν προγραμματίσει οι ομάδες «Ελλάς – Hellas» και «ΟΧΙ στον όρο Μακεδονία για τα Σκόπια» που έχουν απευθύνει διαδικτυακό κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 19:00 το απόγευμα στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου. «Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την ακύρωση της συμφωνίας της παραχώρησης του όρου «Μακεδονία» στα Σκόπια. Δεν εγκαταλείπουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι την πλήρη δικαίωση μας. Καλούμε όλο τον κόσμο να παρευρεθεί 1 Ιουλίου και ώρα 7μ.μ. μπροστά από το Άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου απ’ όπου θα ξεκινήσει και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης με κατάληξη στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου», αναφέρουν.


Πηγή:  iefimerida.gr 

Συνολικές προβολές σελίδας

 

3