- 480 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 5 κρόκοι αυγών
- 2 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. ζάχαρη
- 3-4 κουταλιές σούπας πετιμέζι
Οδηγίες
30 Minutes
- Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας σε μέτρια φωτιά. Μόλις η κρέμα αρχίσει να αφρίζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη κρέμα με τη βανίλια και χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά μας.
- Βάζουμε το μείγμα σε μπεν μαρί και το αφήνουμε (σε μέτρια φωτιά) για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε δοχείο και το τοποθετούμε στη κατάψυξη.
- Όταν αρχίσει να πήζει το βγάζουμε από την κατάψυξη και προσθέτουμε το πετιμέζι. Ανακατεύουμε καλά και ξαναβάζουμε στη κατάψυξη.