-->

Κεφαλλονιά: Συνεχίζεται η μάχη σε δύο πύρινα μέτωπα

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ώστε οι δύο φωτιές που είναι σε εξέλιξη στο νησί να μην απειλήσουν κατοικημένες περιοχές

 https://freshsnews.blogspot.com/2017/08/18-kefallonia-synexizetai-h-maxh-se-duo-purina-metwpa.html

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι από αέρος επιχειρήσεις κατάσβεσης των δύο χθεσινοβραδινών μετώπων που μαίνονται στη Κεφαλονιά στις περιοχές Καραβάδο και Αλειμματά (Πάστρα).
Ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο Πετζετέλ και ένα ελικόπτερο Έρικσον ενώ από εδάφους επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα κι ένα πεζοπόρο τμήμα.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, και στα δύο μέτωπα η φωτιά κατακαίει δασικές εκτάσεις και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.
Δείτε τις πρώτες εικόνες σήμερα από τις φωτιές στην Κεφαλλονιά:
Όπως αναφέρει το kefaloniapress.gr, οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς έζησαν μία ακόμη νύχτα αγωνίας, βλέποντας τις φλόγες να κατατρώνε εκτάσεις και να αγγίζουν σπίτια. Ευτυχώς χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες πυροσβεστών, εθελοντών, αστυνομίας και πολιτών, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

 
Μια τεράστια, όμως, έκταση από Περατάτα έως Σιμωτάτα και απο κάτω Βλαχάτα έως Λουρδά, έχει μετατραπεί σε στάχτη και αποκαϊδια.
 
Την Τετάρτη δύο πύρινα μέτωπα, στο Ρατζακλί και στα Σιμωτάτα-Λουρδάτα έθεσαν σε συναγερμό τις πυροσβεστικές δυνάμεις και απείλησαν οικισμούς, οι οποίοι σώθηκαν την τελευταία στιγμή εξαιτίας της έγκαιρης επέμβασης των πυροσβεστών.

Ξεκίνησαν οι πτήσεις επιτήρησης

Πτήσεις επιτήρησης θα πραγματοποιεί από σήμερα στην Κεφαλλονιά, μη επανδρωμένο αεροσκάφος του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο και θα μεταδίδει απευθείας εικόνα στο Συντονιστικό Κέντρο.
Το αεροσκάφος, τύπου EOS mini UAV SYSTEM θα επιχειρεί σε 24ωρη βάση για τις επόμενες μέρες. Η εικόνα από την κάμερα του αεροσκάφους θα μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος, καθ´ όλη τη διάρκεια της πτήσης του.
Οι πτήσεις μη στελεχωμένων αεροσκαφών του Π.Σ. και της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ενταχθεί από φέτος, στα επιχειρησιακά σχέδια του Πυροσβεστικού Σώματος, κατά την αντιπυρική περίοδο, ως εργαλείο έγκαιρου εντοπισμού δασικών πυρκαγιών. Οι περιοχές επιτήρησης και το πρόγραμμα των αποστολών, προσδιορίζονται με βάση το βαθμό επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενώ συμπληρωματικά λαμβάνεται υπόψη το ιστορικό των περιοχών που στο παρελθόν έχουν εκδηλωθεί συχνές πυρκαγιές.-
(Με πληροφορίες από InKefalonia.grKefaloniaPress.gr)

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3