-->

Δασική πυρκαγιά στο Κρυονέρι Αττικής

Σε ύφεση βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση, στο Κρυονέρι Αττικής, που ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης με την πυροσβεστική υπηρεσία να επιχειρεί για την κατάσβεσή της.

 https://freshsnews.blogspot.com/2017/07/6-dasiki-pyrkagia-sto-kryoneri-attikis.html
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν αυτή την ώρα στο σημείο με 45 πυροσβέστες, 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 28 ατόμων, 13 υδροφόρες, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Σημειώνεται, ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος.
Νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία από τη λεωφόρο Κρυονερίου και Μαραθωνοδρόμων, στο ρεύμα προς τα πρώην βασιλικά κτήματα και  από την οδό Αγίου Μερκουρίου και λεωφόρο Τατοΐου στο ρεύμα προς το καταφύγιο Κατσιμιδίου, ωστόσο λίγο μετά τις 13:00 αποκαταστάθηκε.


IMG 8692
IMG 1889
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος του Διονύσου, Διονύσης Ζαμάνης, τόνισε ότι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο της Πυροσβεστικής. Παράλληλα απηύθυνε έκκληση για άμεση βοήθεια και εναέρια μέσα προκειμένου να κατασβεστεί η φωτιά. Σημείωσε ότι δεν κινδυνεύουν αυτή τη στιγμή σπίτια, αλλά εξήγησε ότι υπάρχει κίνδυνος να «γυρίσει» ο άνεμος.
IMG 8686
Όπως μετέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, εντεταλμένη για θέματα Πολιτική Προστασίας, Ιωάννα Τσούπρα, δεν υπάρχει μεγάλη επέκταση της φωτιάς, ενώ το μέτωπο έχει περιοριστεί σε ρηχή χαράδρα. Αν και δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων, η ίδια εκτίμησε ότι σύντομα η κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη από τα εναέρια και επίγεια μέσα, καθώς και τα πεζοπόρα τμήματα.
«Δεν απειλούνται κατοικίες και, παρά την ένταση του ανέμου, η ζημιά που προς το παρόν έχει προκαλέσει η πυρκαγιά σε πευκόφυτη έκταση, δεν είναι μεγάλη», σημείωσε η κ. Τσούπρα, η οποία βρίσκεται στην περιοχή μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολική Αττικής Πέτρο Φιλίππου.
IMG 8720
IMG 8702
IMG 8727
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος μεταβαίνει στην περιοχή, απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να μην μεταβούν στην περιοχή και να αποφύγουν κάθε δρομολόγιο προς αυτή προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.
IMG 8730
IMG 8731 copy
http://www.cnn.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3