-->

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ο Τσελέντης: «Περιμένουμε μεγάλο σεισμό σε δύο περιοχές που είναι γνωστές»

http://freshsnews.blogspot.com/2016/10/31-proeidopoiei-tselentis-perimenoume-megalo-seismo.html
Μεγάλο σεισμό αναμένουν οι σεισμολόγοι στην Ελλάδα σύμφωνα με τον καθηγητή σεισμολογίας Α. Τσελέντη, ο οποίος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 αποκάλυψε ότι στο επίκεντρο της προσοχής τους είναι δύο περιοχές της χώρας που είναι γνωστές και στους αρμόδιους κρατικούς φορείς.
Όπως είπε ο κ. Τσελέντης η Ελλάδα είναι μια σεισμογενής χώρα που βρίσκεται σε μια μέγγενη που σχηματίζουν το ρήγμα της Ανατολίας και το ρήγμα της βόρειας Αφρικής, με αποτέλεσμα να δέχεται ισχυρές πιέσεις.
«Η Ελλάδα είναι μια χώρα σεισμογενής και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Δυστυχώς έχει πολύ  καιρό να κάνει σεισμό και υπάρχουν περιοχές του Ελλαδικού χώρου οι οποίες έχουν μαζέψει μεγάλα ποσοστά ενέργειας. Αναμένουμε έναν μεγάλο σεισμό, όχι αύριο, μεθαύριο ή σε ένα μήνα, αλλά εν ευθέτω χρόνω, αλλά αυτό μας λέει ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι και δεν είμαστε», είπε ο κ. Τσελέντης.
Ο κ. Τσελέντης απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο να επηρεαστεί η χώρα μας από το μεγάλο σεισμό της Ιταλίας, επεσήμανε όμως ότι θα πρέπει να προετοιμαστούμε,  καθώς είναι αναπόφευκτο να σημειωθεί στο μέλλον ένας μεγάλος σεισμός.
«Το πρόγραμμα που είχαμε για τη συντήρηση των δημόσιων κτιρίων δεν έχει προχωρήσει και καρκινοβατεί. Υπάρχουν πολλά σχολεία, όπου τα σίδερα είναι έξω από τις κολόνες και τα μπετά. Δεν μιλάω για τα σχολεία της Εκάλης, αλλά για σχολεία που πάει ο απλός λαός, στο Διδυμότειχο, στην Καστοριά, στην Ξάνθη. Στην Αθήνα ξέρετε πόσα κτίρια κόκκινα έγιναν κίτρινα και μετά πράσινα σε μια νύχτα; Έχουμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό κτιρίων στην Αθήνα που ουσιαστικά είναι ερείπια ρετουσαρισμένα», είπε.
Σημείωσε ακόμα ότι ο σεισμός στέλνει μηνύματα πριν εκδηλωθεί και ότι οι σεισμολόγοι έχουν ενδείξεις σε δύο γνωστές περιοχές της Ελλάδας ότι μπορεί να σημειωθεί εκεί ένας μεγάλος σεισμός.
«Είναι δύο περιοχές που τις κοιτάμε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα έχουμε σεισμό για παράδειγμα την Παρασκευή. Είναι γνωστές και πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σημειωθεί σε αυτές μεγάλος σεισμός. Οι αρμόδιοι τις γνωρίζουν. Το πρόβλημα στη χώρα μας είναι ότι δεν υπάρχει αντισεισμική παιδεία», τόνισε.

star

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3