Ντομάτες τουρσί, μεζές για ουζάκι ελαφρά πικάντικες!!!
Το ίδιο μπορεί να γίνει και με πράσινες πιπερίτσες.
https://www.sintagespareas.gr
Τι χρειαζόμαστε:
Για βάζο ενός κιλού:
- Πράσινες ντομάτες τόσες ώστε να χωράνε στο βάζο
- 2 κούπες νερό
- 1/2 κούπα λευκό ξύδι
- 2 κ.σ. χοντρό αλάτι
- 2 με 3 σκελίδες σκόρδου
- 1 Καυτερή πιπεριά
- ελαιόλαδο
Πώς το κάνουμε:
- Πλένουμε πολύ καλά τις ντομάτες και τις βάζουμε στο βάζο. Αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στη μέση ή στα τέσσερα ανάλογα. Τις μικρές ντομάτες τις βάζουμε ως έχουν στο βάζο.
- Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου, μία κουταλιά της σούπας από το χοντρό αλάτι και την καυτερή πιπεριά κομμένη στη μέση.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει το νερό, το ξύδι και 1 κ.σ. χοντρό αλάτι.
- Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και στη συνέχεια γεμίζουμε το βάζο, αφήνοντας δύο δάχτυλα κενό και συμπληρώνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Κλείνουμε ερμητικά καλά το βάζο, το ανακινούμε ελαφρώς και το διατηρούμε σε σκιερό και δροσερό μέρος για 2 με 3 εβδομάδες περίπου, προσέχοντας να το ανακινούμε ανά διαστήματα.
Το ίδιο μπορεί να γίνει και με πράσινες πιπερίτσες.
https://www.sintagespareas.gr