-->

Μυγάκια στα μάτια; Δείτε πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι

http://freshsnews.blogspot.com/2015/10/19mygakia.html


Σε κάποια στιγμή της ζωής μας, όλοι μας έχει τύχει να δούμε μυγάκια να περνάνε μπροστά από τα μάτια μας. Είναι μια συχνή κατάσταση που συνήθως είναι αβλαβής. Επίσης εκτός από μυγάκια πολλοί τα περιγράφουν ως «αράχνες», κηλίδες ή νήματα που επιπλέουν γύρω από το οπτικό πεδίο.
Συμβαίνουν συνήθως όταν υαλώδεις ουσίες σαν ζελές που γεμίζουν το μάτι, αρχίζουν να συρρικνώνονται και να γίνονται ινώδεις, ρίχνοντας μια σκιά πάνω στον αμφιβληστροειδή.
Τα αιωρούμενα αντικείμενα είναι τμήματα από τα συντρίμμια στο εσωτερικό του ματιού, που εμφανίζονται όταν κοιτάζουμε κάτι λευκό ή πολύ φωτεινό. Τις περισσότερες φορές τα μυγάκια δεν είναι επικίνδυνα. Προκαλούνται από χαλαρά κύτταρα για παράδειγμα και συνήθως δεν είναι τόσο ενοχλητικά, ενώ υποχωρούν μόνα τους μέσα σε λίγες εβδομάδες ή μήνες.
Αυτά τα αιωρούμενα αντικείμενα τείνουν να γίνονται πιο συχνά με την ηλικία. Οι άνθρωποι που έχουν μεγάλη μυωπία ή διαβήτη ή άνθρωποι που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση καταρράκτη, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν μυγάκια. Αν αυτά γίνουν τόσο πυκνά ώστε να διαταράσσουν την όρασή σας ή αν συνοδεύονται από άλλα συμπτώματα θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον οφθαλμίατρο.
Αν το μάτι δεν εξεταστεί πολύ προσεκτικά από έναν ειδικό, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε ποια είναι η αιτία που εμφανίστηκαν τα μυγάκια. Γι’ αυτό είναι σημαντικό για όποιον αρχίσει να βλέπει μυγάκια, να προγραμματίσει ένα ραντεβού με το γιατρό του. Αν μάλιστα η εμφάνισή τους συνοδεύεται από λάμψεις, τότε θα πρέπει να κλείσετε ένα ραντεβού το συντομότερο δυνατόν.
Τα μυγάκια που συνοδεύονται από λάμψεις φωτός ή απώλεια της περιφερικής όρασης, θα μπορούσαν να είναι σημάδι αποκόλλησης του αμφιβληστροειδούς, μια σοβαρή κατάσταση που χρήζει άμεσης προσοχής.
Μερικές φορές οι υαλώδεις ίνες του σώματος μπορούν να τραβήξουν μερικά από τα νευρικά κύτταρα του αμφιβληστροειδούς μαζί τους, προκαλώντας ρήξη του αμφιβληστροειδούς που μπορεί να οδηγήσει σε αποκόλλησή του. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντικές βλάβες στην όραση. Άλλες πιθανές αιτίες για την εμφάνισή τους περιλαμβάνουν διαρροές αίματος από μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία στον αμφιβληστροειδή, λοιμώξεις ή φλεγμονές του οφθαλμού και σε σπάνιες περιπτώσεις όγκους.
Εάν τα μυγάκια είναι τόσο ενοχλητικά που η όραση γίνεται προβληματική, ο γιατρός μπορεί να συστήσει χειρουργική επέμβαση. Γνωστή ως υαλοειδεκτομή (ή βιτρεκτομή), η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει την αφαίρεση του υαλοειδούς του ματιού, που είναι μια διάφανη ουσία σαν ζελές.
Μια οφθαλμολογική εξέταση είναι αναγκαία για να καθοριστεί η καλύτερη θεραπευτική επιλογή. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα μυγάκια δεν είναι επικίνδυνο σύμπτωμα, αλλά μπορεί ο γιατρός να συστήσει πιο συχνές εξετάσεις στα μάτια.

http://www.voicenews.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3