-->

Στάση εργασίας των λιμενεργατών την Τετάρτη, απεργούν την Πέμπτη

http://freshsnews.blogspot.com/2015/10/19-stash-ergasias-twn-limenergatwn-thn-tetarth-apergoyn-thn-pempth.html
Σε παλλιμενική απεργία την Πέμπτη και στάση εργασίας την Τετάρτη προχωρούν οι λιμενεργάτες, με αίτημα την αποτροπή κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης των λιμανιών και ειδικά την ακύρωση της πώλησης των ΟΛΠ-ΟΛΘ.

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια έχουν προκηρύξει στάση εργασίας την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 10.30 και συγκέντρωση στις 8 το πρωί στα κεντρικά του ΟΛΠ. Την επομένη προχωρούν σε 24ωρη παλλιμενική απεργία και συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη του Πειραιά στις 11 το πρωί και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και την Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, «η κυβέρνηση, παρά τις διακηρύξεις και τις δεσμεύσεις της, συνεχίζει την πολιτική της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών με την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ. Αυτή η πολιτική οδηγεί στην παράδοση της δημόσιας Αρχής και των σημαντικών λιμενικών δραστηριοτήτων σε ξένα μονοπωλιακά συμφέροντα. Ταυτόχρονα απαξιώνει όλα τα λιμάνια με επενδυτική άπνοια, δραματική μείωση του προσωπικού και την εργολαβοποίηση των εργασιακών σχέσεων».

Οι λιμενεργάτες ζητούν, επίσης, την κατοχύρωση θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων με ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις σε όλα τα λιμάνια, τη στελέχωση των λιμανιών με προσωπικό πλήρους και σταθερής απασχόλησης με βάση τις πραγματικές ανάγκες, καθώς και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και συντάξεις αξιοπρέπειας.

http://www.tanea.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3