-->

Γιούνκερ προς Θάνου: «Συγχαρητήρια αλλά... εφαρμόστε το μνημόνιο»

Συγχαρητήρια επιστολή προς την υπηρεσιακή Πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου απέστειλε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ζητώντας παράλληλα την εφαρμογή του μνημονίου που υπογράφηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα καθώς και των απαραίτητων μέτρων.
Ο κ. Γιούνκερ, στην επιστολή του, επισημαίνει ότι η ορκωμοσία της κ. Θάνου έρχεται σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Με την Ελλάδα να έχει υπογράψει τη συμφωνία για το νέο πρόγραμμα βοήθειας, οι Ευρωπαίοι εταίροι και ιδίως η Κομισιόν, θεωρούν απαραίτητη την πλήρη στήριξη του προγράμματος» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.
Η ευρεία στήριξη και η έγκαιρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων συνιστά απαραίτητο στοιχείο της επιτυχίας, προσθέτει ο κ. Γιούνκερ. Σχετικά με το ζήτημα της μετανάστευσης, ο κ. Γιούνκερ υπερθεματίζει ότι η Κομισιόν εφαρμόζει την ευρωπαϊκή ατζέντα για τη Μετανάστευση, η οποία συμφωνήθηκε τον Μάιο του 2015, με στόχο τη βοήθεια των κρατών - μελών και ιδιαιτέρως την Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επείγουσες προτεραιότητες της χώρας.
«Η Κομισιόν έχει συμπαρασταθεί στην Ελλάδα και στους πολίτες της, προκειμένου να προλειάνει το έδαφος για ένα καλύτερο μέλλον» τονίζει, σπεύδοντας να συμπληρώσει ότι το ίδιο θα συνεχίσει να πράττει.
«Μπορείτε να βασίζεστε στην Κομισιόν - και εμένα προσωπικά - προκειμένου να σας βοηθήσουμε στο έργο σας» καταλήγει στην επιστολή του, ο κ. Γιούνκερ.

imerisia

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3