-->

Νέα περαιτέρω χαλάρωση των capital controls

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/08/18nea-peraitero-halarosi-ton-capital-controls.html
Αλλαγές στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου των capital controls επέρχονται με την αποφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που δημοσιεύτηκε αργά χθες στην εφημεριδα της κυβερνησεως.Αλλαγές στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου των capital controls επέρχονται με την αποφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που δημοσιεύτηκε αργά χθες στην εφημεριδα της κυβερνησεως.

Σύμφωνα με την απόφαση, επιτρέπεται η μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό μέχρι του ποσού των 500 ευρώ μηνιαίως ενώ ειδικά για τις ανάγκες φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό δίνεται - υπό προϋποθέσεις- το δικαίωμα μεταφοράς χρημάτων που φτάνουν και στις 8.000 ευρώ από 5.000 ευρώ που είναι σήμερα.

Επιπλόν, επιτρέπεται το άνοιγμα νέου τραπεζικού λογαριασμού -χωρίς δικαίωμα ανάληψης- ειδικά για την αποπληρωμή υποχρεώσεων προς το Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία ή ακόμη και για την εξυπηρέτηση τραπεζικού δανείου.

Με άλλη τροποποίηση, επιτρέπεται η πλήρης ή μερική αποπληρωμή δανείου όχι μόνο με μετρητά ή με έμβασμα από το εξωτερικό όπως συνέβαινε μέχρι τώρα αλλά και με χρήματα τα οποία μπορούν να προέλθουν από την εκταμίευση άλλων δανείων.


Πηγή: http://www.skai.gr  

Συνολικές προβολές σελίδας

 

3