-->

Μακελειό στην καρδιά της Μπανγκόκ


 http://freshsnews.blogspot.com/2015/08/18-mpagkongk.html


Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν χθες στην καρδιά της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ, όταν σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της πόλης, στον ινδουιστικό τόπο λατρείας Εραβάν εξερράγη δυνατός εκρηκτικός μηχανισμός με αποτέλεσμα τουλάχιστον 21 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και 123 να τραυματιστούν.
Μεταξύ των νεκρών είναι και τρεις τουρίστες, δύο υπήκοοι Κίνας και ένας υπήκοος Φιλιππίνων, ενώ μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν επίσης πολλοί τουρίστες. Τα εκρηκτικά, περίπου 3 κιλά ΤΝΤ είχαν τοποθετηθεί σε μοτοσικλέτα που είχε εγκαταλειφθεί έξω από τον ναό Εραβάν και εξερράγησαν σε ώρα αιχμής (19.00 τοπική ώρα).
Παρότι καμία οργάνωση δεν είχε αναλάβει την ευθύνη μέχρι αργά χθες το βράδυ, όμως τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις της χώρας, προσπαθούν να εξουδετερώσουν ακραίες ισλαμικές οργανώσεις, οι οποίες όμως κατά κύριο λόγο δραστηριοποιούνται στο νότιο τμήμα της χώρας. Σημαντικό επίσης στοιχείο είναι ότι στην Ταϊλάνδη οι βομβιστικές επιθέσεις δεν είναι κάτι σύνηθες παρά το γεγονός ότι για χρόνια η χώρα ταλαιπωρείται από πολιτική αστάθεια.
Στόχος ο τουρισμός
Ο υπουργός Αμυνας της χώρας, Πραουίτ Ουονγκσουγουάν, σε δηλώσεις του λίγο μετά την επίθεση ανέφερε πως: «Οι βομβιστές στοχοποίησαν ξένους. Στόχος τους ήταν να καταστρέψουν τον τουρισμό και την οικονομία, αφού το περιστατικό σημειώθηκε στην καρδιά της τουριστικής περιοχής. Θα τους κυνηγήσουμε».
Από την πλευρά του ο διευθυντής της αστυνομίας Σομιότ Πουμπουμουάνγκ δήλωσε: «Οποιος τοποθέτησε αυτήν τη βόμβα είναι απάνθρωπος και είχε ως στόχο να σκοτώσει. Η τοποθέτηση βόμβας στο σημείο αυτό σημαίνει ότι ήθελαν να δουν πολλούς ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους». Οπως έγινε γνωστό ο πρωθυπουργός της χώρας Πραϊούθ Τσανότσα συγκάλεσε «πολεμικό συμβούλιο» για τον καλύτερο συντονισμό της απάντησης της κυβέρνησης στην πρόκληση.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί, πάντως, ότι στην Ταϊλάνδη από τον Μάιο του 2014 τα ηνία της χώρας έχει αναλάβει στρατιωτική κυβέρνηση, ύστερα από χρόνια πολιτικής αστάθειας και βίαιων συγκρούσεων. Η περιοχή που σημειώθηκε η έκρηξη ήταν σημείο συγκέντρωσης των υποστηρικτών του Θαξίν Σιναουάτρα στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που ξέσπασαν το 2010.


http://www.ethnos.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 

3