-->

Πώς και πότε θα ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/08/17pos-kai-pote-tha-anakefalaiopoiithoun-oi-trapezes.html
Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2015 - Mέχρι τα τέλη Αυγούστου, η ΤτΕ θα εκδώσει όλες τις αναγκαίες διατάξεις για την εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Με την υποβολή των στοιχείων για τα δάνεια των ελληνικών τραπεζών, διαδικασία που λήγει σήμερα, ξεκινάει κι επίσημα η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η οποία αναμένεται, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα να τελειώσει στα τέλη του 2015.



Συγκεκριμένα, στις 25 Αυγούστου περίπου αναμένεται να ξεκινήσει η δεύτερη φάση των stress tests με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα έχουν αποφασιστεί οι ανάλογες παράμετροι και θα έχουν ληφθεί υπ' όψιν, τόσο η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας όσο και η κατάσταση των «κόκκινων» δανείων.

Έτσι μέχρι τα τέλη Αυγούστου, η ΤτΕ θα εκδώσει όλες τις αναγκαίες διατάξεις για την εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και θα γίνουν όλες οι αλλαγές στους νόμους για τα «κόκκινα» δάνεια.

Στις αρχές του Σεπτεμβρίου, πρέπει να υποβάλουν στον SSM νέα business plans, καθώς επίσης και νέα πλάνα αναδιάρθρωσης, ενώ υπολογίζεται ότι μέσα στις πρώτες 10 μέρες του επόμενου μήνα θα έχουν προκύψει τα αποτελέσματα των AQRs τα οποία θα κρίνουν και το τελικό ποσό της ανακεφαλαιοποίησης.

Σημειώνεται, ότι οι ελληνικές τράπεζες πρόκειται να λάβουν άμεσα, ως μέρος της νέας δανειακής σύμβασης, 10 δισ. ευρώ, με τη μορφή ομολόγων που θα τηρηθούν σε ειδικό λογαριασμό στον ESM στο Λουξεμβούργο.

Για περισσότερα στο www.newmoney.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3