-->

Πειράματα στο CERN ανοίγουν το δρόμο σε μακρινά ταξίδια στο διάστημα

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/08/12cern.html
Μέσα σε τρία χρόνια από σήμερα οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα έχουν δημιουργήσει την τεχνολογία που είναι απαραίτητη για μακρινά ταξίδια στο σύμπαν, χωρίς τις θανατηφόρες επιπτώσεις της κοσμικής ακτινοβολίας.
Είναι γεγονός ότι παρά την τεχνολογική πρόοδο των τελευταίων δεκαετιών, ο άνθρωπος δεν μπορεί ακόμη να κάνει μακρινά ταξίδια στο διάστημα ούτε να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός του πλανήτη μας λόγω ακριβώς της κοσμικής ακτινοβολίας.
Ως εκ τούτου, ομάδα επιστημόνων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) διεξάγει έρευνες στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος European Space Radiation Superconducting Shield (SR2S) προκειμένου να αναπτύξει ένα ενεργό μαγνητικό πεδίο για να προστατεύσει το διαστημικό σκάφος από σωματίδια υψηλής ενέργειας.
Στόχος του ευρωπαϊκού προγράμματος SR2S είναι η δημιουργία ενός μαγνητικού πεδίου 3,000 φορές ισχυρότερου από εκείνου της Γης που να προστατεύει τους αστροναύτες εντός αλλά και εκτός του διαστημοπλοίου. Οι επιστήμονες στο SR2S θεωρούν ότι το εμπόδιο της κοσμικής ακτινοβολίας μπορεί να επιλυθεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και ότι σε τρεις μήνες θα αρχίσουν τα πρώτα πειράματα, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για διαστημικά ταξίδια.
Υπενθυμίζεται ότι στο CERN διεξάγονται μεγάλα πειράματα στον τομέα της ατομικής και πυρηνικής φυσικής, ενώ εκεί ήταν που επινοήθηκε το διαδίκτυο. Απασχολεί περίπου 3.000 άτομα μό
 ikypros.com 

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3