-->

Παπουτσής: τόσο καιρό κάνω υπομονή με τον Άδωνη Γεωργιάδη!


Απάντηση στον Άδωνη  Γεωργιάδη για τις  εναντίον του βολές έδωσε σήμερα ο Χρήστος Παπουτσής,  κατά τη συνεδρίαση Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Τάξης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης, σχετικά με το ζήτημα της «μετακόμισης».

«Δεν είναι προσωπικό θέμα. Δεν αντιμετωπίζουμε το υπουργείο ως τσιφλίκι μας. Τους νόμους εφαρμόζουμε. Όλη η συζήτηση για μετεγκατάσταση δεν είναι βίτσιο ούτε δικό μου ούτε του Όθωνα.  Είναι θέμα νόμου. Τόσο καιρό κάνω πολύ μεγάλη υπομονή. Είναι και θέμα ασφάλειας. Είναι αντιπαραγωγικό τελείως σε μία θέση και επιδίωξη να αλλάξουμε κάτι που ψηφίσαμε.  Αναγκαζόμαστε να δίνουμε μάχες εκ του συστάδην» υποστήριξε. Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν πρόκειται για αυτόνομο  υπουργείο Εμπορικής  Ναυτιλίας αλλά για θέση αρμόδιου υφυπουργού στο  υπουργείο Ανάπτυξης.

Κόντρα του κ. Παπουτσή σημειώθηκε με τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ Θανάση Νάκο , για το ζήτημα των προσλήψεων στην ΕΥΠ, η οποία επεκτάθηκε και στο ποιος είναι ο…  σκοπός της συγκυβέρνησης. «Όταν έχουμε αποφασίσει ότι είναι κυβέρνηση ορισμένου σκοπού ποια είναι η βία να αλλάζουμε τη διαδικασίας  πρόσληψης;» αναρωτήθηκε.   Ρώτησε επίσης: «θα υπάρξουν νέες προσλήψεις στην υπηρεσία πληροφοριών; Πυροσβέστες , λιμενικό; Είναι απαράδεκτα αυτά  για μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού».

«Δεν αντιλαμβάνομαι το επιθετικό ύφος» απάντησε από την πλευρά του ο κ. Παπουτσής. Ο ίδιος υποστήριξε για την κυβέρνηση Παπαδήμου:  «Είναι κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης και  συνεργασίας. Στηρίζεται στο ΠΑΣΟΚ με διευρυμένη βάση Ν.Δ. και ΛΑΟΣ. Είναι κυβέρνηση που δίνει απάντηση σε όσους επικρίνουν την Ελλάδα. Κανείς δεν έχει αντιληφθεί αυτό που είπατε ότι σημαίνει τερματισμό των δεσμεύσεων και των νόμων που έχουμε ψηφίσει. Θα ήταν παράδοξο να παγώσουν οι νόμοι για τρεις μήνες».

Στη συνέχεια διερωτήθηκε «τι είπατε; Ότι δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να φέρνει νόμους;», απευθυνόμενος προς τον τομεάρχη της ΝΔ.  «Προσλήψεις να μην κάνετε» ήταν η απάντηση του κ. Νάκου.

Στη συνεδρίαση έγινε αναφορά στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, όπως και του φράχτη, για τον οποίο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παραδέχθηκε ότι υπάρχουν αντιδράσεις στην Ε.Ε.

Επικρίσεις δέχθηκε ο κ. Παπουτσής και   για το μέτρο της πρόσληψης «σεκιούριτι» στα ποντοπόρα  πλοία, για την αντιμετώπιση του κινδύνου της πειρατείας. Ακόμη και από τον Θ. Δρίτσα  του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ανέφερε:   «Δεν είμαι υπέρ να αναθέτουμε το κόστος στους εφοπλιστές….  Έχει κόστος και οι πόροι δεν διασφαλίζουν τη βιωσιμότητά τους» .

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3