-->

ΤΡΟΙΚΑ προς Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟ: «Απόλυσε άμεσα 100.000 δημοσίους υπαλλήλους»


Με την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τους τραπεζίτες και τον Λ.Παπαδήμο, η τρόικα ανέβασε τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που θέλουν να εφεδρο-απολυθούν και ο αριθμός των εφεδρο-απολυόμενων υπερτριπλασιάστηκε! Οι πληροφορίες που έχουν έρθει από το ΥΠΟΙΚ, είναι ανατριχιαστικές: Οι τροϊκανοί θέλουν την απόλυση όχι 30.000, αλλά 100.000 δημοσίων υπαλλήλων άμεσα και μέχρι το 2015, 300.000!

Συγκεκριμένα, ζητούν μείωση της....
απασχόλησης στο Δημόσιο κατα 30% έως το 2015 (απολύσεις σε φορείς που καταργούνται, κατάργηση θέσεων σε φορείς που συγχωνεύονται κλπ.), δηλαδή συνολικά και μείωση του μισθολογικού κόστους κατα 30% (καταργήσεις επιδομάτων, υπερωριών και πάγωμα μισθών).

Αλλά δεν θα μείνουν μόνο σε αυτό: Ζητούν νέα φορολογικά μέτρα με καθιέρωση νέου φορολογικού πλαισίου, με κατάργηση αφορολόγητου, μείωση φορολογίας επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων, καθιέρωση ενός συντελεστή ΦΠΑ, αντικειμενικά κριτήρια σε ελεύθερους επαγγελματίες κλπ.

Σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις, η τρόικα απαιτεί επέκταση των «ευέλικτων μορφών απασχόλησης» (αυτό που κάποιοι χαρακτηρίζουν εργασιακό Μεσαίωνα) σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (δηλαδή ωράριο και τόπο εργασίας), κατάργηση συμβάσεων αορίστου χρόνου στον δημόσιο τομέα και αντικατάστασή τους με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, θεσμοθέτηση του outsourcing για την κάλυψη των αναγκών του Δημοσίου.

Η απόλυση τόσο μεγάλου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων αναμένεται να προκαλέσει την μείωση της κατανάλωσης σε ποσοστό ακόμα και 20% σε σχέση με τα σημερινά πολύ χαμηλά δεδομένα και την ύφεση να «ριζώνει» σε επίπεδα μεταξύ του -3 και του -7%, όπως εκτιμούν…

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3