-->

Η συνταγή της μέρας:Κυπριακές φλαούνες!



Κυπριακές κούπες


Προετοιμασία:1 ώρα
Τηγάνισμα:20 λεπτά
Υλικά για την ζύμη
  • 300 γρ. πλιγούρι πολύ ψιλό
  • 2 αυγά
  • 60 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 60 γρ. τρίμμα φρυγανιάς
  • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 180 γρ. νερό
  • Αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο σε σκόνη

Για τη γέμιση

  • 3οο γρ. κιμά χοιρινό
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3-4 κ.σ ελαιόλαδο/½ φλ. κουκουνάρια /Αλάτι, πιπέρι, κανέλα
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Σοτάρουμε  το κιμά στο ελαιόλαδο με το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε με κανέλα . Ρίχνουμε λίγο νερό και σιγοβράζουμε το κιμά μέχρι να μείνει με το λαδάκι του. Στο τέλος  προσθέτουμε τα κουκουνάρια και το μαϊντανό. Αποσύρουμε και αφήνουμε το κιμά να κρυώσει. Αν όταν κρυώσει έχει υγρά τον στραγγίζουμε καλά.

Για τη ζύμη: ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε το πλιγούρι να φουσκώσει ,δηλ. να τραβήξει τα υγρά για 30 λεπτά. Για να πλάσουμε αλείφουμε τα χέρια μας με ελαιόλαδο ,παίρνουμε από το πλιγούρι 40 γρ. και το πλάθουμε σε μπαλίτσα. Μετά με τον αντίχειρα κάνουμε μια τρυπούλα στο κέντρο γυρίζοντας τον απαλά μέσα στο πλιγούρι για να μεγαλώσουμε το άνοιγμα. Βάζουμε μέσα λίγη από τη γέμιση που θα πρέπει να ναι στεγνή και κρύα .

Τηγανίζουμε τις κούπες σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν .Οταν είναι έτοιμες τις αποσύρουμε από το λάδι και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί  κουζίνας να αφήνουν την περίσσια του λαδιού.

star

Συνολικές προβολές σελίδας

1,519,941
 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3