Του Μ. Λαγάνη
Είναι οι «άνθρωποι της διπλανής πόρτας». Επιχειρηματίες, δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, ευυπόληπτοι οικογενειάρχες, aλλά στην πραγματικότητα εν δυνάμει βιαστές.
Αυτό είναι το προφίλ των παιδόφιλων που ικανοποιούν τις αρρωστημένες ορέξεις τους «αλιεύοντας» σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω του ίντερνετ.
Ή ακόμα χειρότερα,  όπως στην περίπτωση ενός 55χρονου αγρότη στη Νάουσα ο οποίος δε σεβάστηκε ούτε τα εγγόνια του, δε διστάζουν να παρενοχλήσουν σεξουαλικά μικρά παιδιά μέσω του facebook.
Ο ασυνείδητος ηλικιωμένος είχε φτιάξει ένα ψεύτικο προφίλ στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και προσποιούμενος τον μαθητή γυμνασίου προσέγγιζε αγοράκια ακόμα και κάτω των 12 ετών.
Μάλιστα δε δίσταζε να κλέψει φωτογραφίες από το προφίλ των παιδιών, τις οποίες στη συνέχεια ανέβαζε στην ιστοσελίδα του.
;Έπειτα από καταγγελίες πολλών γονέων στην υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αθήνα, αμεσα και μέσω ειδικού καναλιού επικοινωνίας, που έχει αναπτυχθεί με την εταιρία FACEBOOK , ζητήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του εν λόγω χρήστη. Η απάντηση στο αίτημα ήταν άμεση από την αμερικανική εταιρεία και μετά από ανάλυση των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών, η οποία διενεργήθηκε από εξειδικευμένους Αξιωματικούς , προέκυψε η ταυτότητα του χρήστη.
Οι αστυνομικοί έπαθαν σοκ όταν στον υπολογιστή του αγρότη, ο οποίος συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 55.000 φωτογραφίες ημίγυμνων και γυμνών αγοριών, ακόμα και κάτω των τεσσάρων χρονών.
Μάλιστα ανώτεροι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αθήνα εκφράζουν φόβους ότι μπορεί ορισμένες από τις φωτογραφίες να τις ‘τράβηξε» ο ίδιος ο 55χρονος, αφού πρώτα κατόρθωσε να έρθει σε προσωπική επαφή με κάποια από τα παιδιά
Όπως προέκυψε από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. αντίστοιχο ψεύτικο προφίλ στο facebook με σκοπό τη σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων είχαν δημιουργήσει ακόμα τρία άτομα. Πρόκειται για έναν επιχειρηματία από το Βόλο, έναν άνεργο από τη Λάρισα και ένα φοιτητή από τη Θεσσαλονίκη , στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των οποίων βρέθηκαν χιλιάδες φωτογραφίες ανήλικων αγοριών,. με άσεμνο περιεχόμενο.

prionokordela.gr