-->

5 χρήσιμες λειτουργίες του LinkedIn που πρέπει να γνωρίζετε

Το LinkeIn είναι ο βασιλιάς της διαδικτυακής επαγγελματικής δικτύωσης και χρησιμοποιείται όλο και από περισσότερους επαγγελματίες (και μη) στην Ελλάδα. Σα χρήστες του, είστε σίγουροι ότι το εκμεταλλεύεστε στο μεγαλύτερο βαθμό που είναι δυνατό;
Σήμερα, θα σας παρουσιάσω 5 λειτουργίες του LinkedIn, τις οποίες ίσως να μη γνωρίζατε και αξίζει να χρησιμοποιείτε.
1. Εξάγετε τις επαφές σας
Επιλέγοντας το «My Connections» από το μενού «Contacts», βλέπετε τη λίστα με όλες τις LinkedIn επαφές σας. Ο συγκεκριμένος κατάλογος επαφών είναι ιδιαίτερα χρήσιμος ως προς το ότι σας επιτρέπει εύκολη και άμεση πρόσβαση στα emails και στις βασικές πληροφορίες των connections σας. Το ξέρατε ότι μπορείτε να τον κάνετε export (εξάγετε); Στο κάτω μέρος της σελίδας, θα βρείτε την επιλογή «Export Connections,» μέσω της οποίας έχετε τη δυνατότητα να μεταφέρετε τις Linkedin επαφές σας στα βιβλία διευθύνσεων άλλων υπηρεσιών όπως το Micorsoft Outlook και το Yahoo! Mail.
2. Χρησιμοποιείστε το «Signal» για να διαβάσετε τα τελευταία νέα
Κατά τη σύνδεσή σας στο Linkedin, μπορείτε να περιηγηθείτε στο σχετικά νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Signal. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να βλέπετε τις ανανεώσεις και τα προτεινόμενα links των επαφών σας αλλά και των επαφών των επαφών σας (2nd και 3rd connections). Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φίλτρα, επιλέγοντας την προβολή των αποτελεσμάτων που επιθυμείτε μέσω μίας σειράς επιλογών.
3. Κάντε χρήση των groups (ομάδων)
Μέσα στα groups του LinkedIn θα βρείτε ενδιαφέρουσες συζητήσεις στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε. Έχετε φυσικά τη δυνατότητα να δημιουργήσετε το δικό σας group, το οποίο θα αξιοποιήσετε ώστε να ξεκινήσετε τις συζητήσεις που επιθυμείτε, πάνω στα θέματα που σας ενδιαφέρουν. Έτσι, εύκολα ξεκινούν επαγγελματικές συζητήσεις μέσω των οποίων όχι μόνο θα ενημερωθείτε, αλλά θα διευρύνετε και το κοινωνικό σας δίκτυο. Μάλιστα, το LinkedIn διαθέτει έναν οδηγό για τη δημιουργία ομάδων που αξίζει να διαβάσετε.
4. Συντάξτε το resume σας
Σίγουρα, ως χρήστης του LinkedIn, θα έχετε ήδη συμπληρώσει το προφίλ σας, με πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευσή σας, την επαγγελματική σας σταδιοδρομία και τα ενδιαφέροντά σας. Είναι εξίσου σημαντικό, προκειμένου να έχετε ένα πλήρες LinkedIn προφίλ, να διαθέτετε κι ένα σωστά δομημένο και ευπαρουσίαστο resume. Για τη δημιουργία του, θα σας βοηθήσει το Resume Builder. Πρόκειται για μία υπηρεσία που κάνει τη σύνταξη ενός resume «παιχνιδάκι» και πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.
5. Αλλάξτε τη URL διεύθυνσή σας
Είναι αρκετά σημαντικό να διαθέτετε μία σωστή διεύθυνση URL, επιλέγοντας κάποιο είδους username ουσιαστικά, καθώς θα είναι αυτό που θα φαίνεται στη γραμμή διευθύνσεων του browser των επαφών σας όταν μοιράζεστε το προφίλ σας. Για παράδειγμα, εγώ έχω επιλέξει το «evangelostselentis», το οποίο βοηθάει να με βρουν πιο εύκολα με μία αναζήτηση στο Google. Για να αλλάξετε τη URL διεύθυνσή σας, από το tab «Edit Profile», επιλέξτε «Public Profile» που βρίσκεται κάτω αριστερά.
Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο το συγκεκριμένο άρθρο και να σας βοηθήσει στο να χρησιμοποιήσετε ακόμη πιο σωστά και αποτελεσματικά το LinkedIn.

http://www.gugoo.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3