-->

Κρυφή αύξηση παραγωγής πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία;

Η Σαουδική Αραβία αύξησε το επίπεδο παραγωγής πετρελαίου σε περισσότερα από 9 εκατ. βαρέλια την ημέρα προκειμένου να αντισταθμίσει τις ελλείψεις από την διακοπή της παραγωγής στη Λιβύη, σύμφωνα με δηλώσεις ανώνυμης πηγής του κλάδου στο Reuters.

«Έχουμε ξεκινήσει να παράγουμε περισσότερα από 9 εκατ. βαρέλια της ημέρα. Έχουμε μεγάλη παραγωγική δυναμικότητα», φέρεται να δήλωσε η πηγή, δεν ήταν ωστόσο σε θέση να πει πότε ακριβώς άλλαξε το επίπεδο παραγωγής.

Η τιμή του πετρελαίου Brent αναρριχήθηκε σε υψηλό 2,5 ετών την Πέμπτη, φτάνοντας σχεδόν στα 120 δολάρια το βαρέλι, εν μέσω ανησυχιών πως το κύμα αναταραχών που αυτή τη στιγμή χτυπά την 12η μεγαλύτερη εξαγωγό Λιβύη, μπορεί να μεταφερθεί και σε άλλες μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες της Μέσης Ανατολής.

Δημοσίευμα από την Ουάσινγκτον ανέφερε χθες πως η Σαουδική Αραβία μετέβαλλε σιωπηρά το ύψος της παραγωγής, θέλοντας να αποφύγει τη δημιουργία τοπικών εντάσεων.

«Η κίνηση της Σαουδικής Αραβίας δεν ανακοινώθηκε δημόσια, το πιθανότερο λόγω της πολιτικής ευαισθησίας στην περιοχή και της εσωτερικής δυναμικής του ΟΠΕΚ», ανέφερε η Energy Intelligence.
Δημόσια η Σαουδική Αραβία (με διαθέσιμη παραγωγική δυναμικότητα 4 εκατ. βαρελιών), ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύσει με όσο πετρέλαιο χρειάζονται οι πελάτες, ούτως ώστε να αντισταθμίσουν την έλλειψη από τη διακοπή της παραγωγής στη Λιβύη.


http://www.capital.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3