-->

Γονιμότητα: Το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών


Το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (ΣΠΩ) είναι η συχνότερη ορμονική πάθηση της σύγχρονης γυναίκας. Σχετίζεται με προβλήματα περιόδου, υπερτρίχωση, ακμή, αύξηση σωματικού βάρους, αλλά και προβλήματα υπογονιμότητας. Η υπογονιμότητα στο ΣΠΩ εξαρτάται άμεσα από τη συχνότητα που έρχεται η περίοδος. Όσο πιο τακτική είναι η περίοδος, τόσο πιο γόνιμη είναι η γυναίκα με ΣΠΩ.

Είναι λιγότερο γνωστό ότι, εκτός από το πρόβλημα γονιμότητας, πολλές γυναίκες με ΣΠΩ που μένουν έγκυες θα αποβάλλουν στους πρώτους 3 μήνες της εγκυμοσύνης. Υπολογίζεται ότι περίπου 45% των εγκύων γυναικών με ΣΠΩ αποβάλλουν, συγκριτικά με μόνο 15% των υπολοίπων γυναικών. Ο λόγος που αυτό συμβαίνει δεν είναι ξακάθαρος. Ενοχοποιείται το ορμονικό προφίλ και ιδιαίτερα τα υψηλά επίπεδα μιας ορμόνης που καλείται Ωχρινοτρόπος Ορμόνη (LH). Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι οι μηχανισμοί δεν είναι τόσο απλοϊκοί, αφού η ίδια η πολυκυστική ωοθήκη μπορεί να είναι η αιτία, επηρεάζοντας σε δεύτερο χρόνο τα επίπεδα της LH. Το σωματικό βάρος παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στο κομμάτι αυτό.

Η πιθανότητα αποβολής μπορεί να ελαττωθεί με 2 τρόπους. Η απώλεια βάρους μπορεί να βοηθήσει, όταν μια γυναίκα με ΣΠΩ είναι υπέρβαρη. Έχει διαπιστωθεί ότι η απώλεια βάρους βελτιώνει το ορμονικό προφίλ του ΣΠΩ και, επακόλουθα, ελαττώνει τη συχνότητα αποβολών. Επίσης, νέα φάρμακα που βελτιώνουν την αντίσταση στην ινσουλίνη στο ΣΠΩ δρουν ευεργετικά κατά των αποβολών. Τέτοια φάρμακα έχουν χορηγηθεί σε πολλές γυναίκες στο 1ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, χωρίς να υπάρχει, προς το παρόν, ανησυχία για την καλή υγεία της αρχόμενης εγκυμοσύνης.
http://www.zougla.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3