-->

Μάντσεστερ: 22 νεκροί από τη βομβιστική επίθεση - Νεκρός ο δράστης

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/05/23-mantsester-22-nekroi-apo-tin-bombistiki-epithesi-nekros-o-drastis.html
Συνολικά 22 άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 59 τραυματίστηκαν από τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε χθες το βράδυ μετά τη συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ.
Σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας του Μάντσεστερ ο δράστης της επίθεσης σκοτώθηκε επί τόπου αφού πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό που μετέφερε. «Πιστεύουμε ότι η χθεσινοβραδινή επίθεση πραγματοποιήθηκε από έναν άνδρα», δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν «αν έδρασε μόνος ή ως μέλος ενός δικτύου».
Πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση στη Βρετανία μετά την επίθεση του Ιουλίου του 2005, όταν 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Η αστυνομία του Μάντσεστερ ανακοίνωσε ότι δέχθηκε λίγο μετά τις 10:35 μ.μ. (τοπική ώρα - 00:35 π.μ. ώρα Ελλάδας) τις πρώτες αναφορές για την έκρηξη. Η έκρηξη έγινε στο φουαγιέ του σταδίου «Μάντσεστερ Αρένα», το οποίο έχει χωρητικότητα 21.000 ατόμων, ενώ τη συναυλία παρακολουθούσαν πολλά παιδιά. Η έκρηξη σκόρπισε τον πανικό και πολλοί γονείς έχασαν τα παιδιά τους. Το προσωπικό των συνεργείων πρώτων βοηθειών ανέφερε ότι πολλοί από τους τραυματίες έφεραν τραύματα από θραύσματα.
Μία μάρτυρας, που παρακολούθησε τη συναυλία, είπε ότι ένιωσε μια τεράστια έκρηξη ενώ έφευγε από το στάδιο, ενώ ακολούθησαν ουρλιαχτά και ποδοβολητό, καθώς χιλιάδες άτομα άρχισαν να τρέχουν για να εγκαταλείψουν τον συναυλιακό χώρο. «Προχωρούσαμε προς την έξοδο και όταν ήμασταν ακριβώς στην πόρτα υπήρξε μια τεράστια έκρηξη και όλοι άρχισαν να φωνάζουν» δήλωσε η Κάθριν Μακ Φαρλέιν, στο πρακτορείο Reuters. «Η έκρηξη ήταν τεράστια, την ένιωθες στο στήθος σου. Υπήρξε χάος. Όλοι έτρεχαν και ούρλιαζαν και προσπαθούσαν να ξεφύγουν», πρόσθεσε.
Το «Μάντσεστερ Αρένα» το μεγαλύτερο κλειστό στάδιο στην Ευρώπη, άνοιξε το 1995 και αποτελεί δημοφιλή χώρο για συναυλίες και αθλητικά γεγονότα.
Η Βρετανία βρίσκεται στην δεύτερη κλίμακα συναγερμού για τρομοκρατικές επιθέσεις. Τον Μάρτιο, ένας Βρετανός που είχε ασπαστεί το Ισλάμ έπεσε με ένα όχημα σε πεζούς στη γέφυρα του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα προτού μαχαιρώσει και σκοτώσει έναν αστυνομικό και σκοτωθεί από την αστυνομία.
Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας συγκαλεί η Τερέζα Μέι
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι έκανε λόγο για «αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση» προσθέτοντας ότι οι σκέψεις της «βρίσκονται με τα θύματα και τις οικογένειές τους». Η Μέι συγκαλεί έκτακτο συμβούλιο ασφάλειας για τις 09:00 το πρωί (ώρα Λονδίνου).
Αναστολή της προεκλογικής εκστρατείας
Τα πολιτικά κόμματα της χώρας συμφώνησαν στο μεταξύ να αναστείλουν την προεκλογική τους εκστρατεία μέχρι νεωτέρας. Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, ανακοίνωσε ότι συνομίλησε με την Τερέζα Μέι και συμφώνησαν την αναστολή της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων τους, εν όψει των εκλογών της 8ης Ιουνίου.
«Είμαι σοκαρισμένος από τα τραγικά γεγονότα στο Μάντσεστερ, χθες το βράδυ. Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων και των τραυματιών» δήλωσε ο Κόρμπιν.
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Οι βρετανικές αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα υπάρχει αυξημένη παρουσία αστυνομικών, αλλά και στρατιωτών στους δρόμους του Μάντσεστερ, μετά την χθεσινοβραδινή έκρηξη. Αστυνομικοί θα περιπολούν σε κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς, όπως επίσης και στα τρένα, ενώ η εφαρμογή των μέτρων επεκτείνεται σε ολόκληρη την Βρετανία.
Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές έχουν ζητήσει από τους πολίτες να έχουν αυξημένη την προσοχή τους και να αναφέρουν οποιαδήποτε συμπεριφορά θεωρούν ύποπτη.
Συγκλονισμένη η Αριάνα Γκράντε
Συγκλονισμένη από την τραγωδία δήλωσε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε. «Είμαι συγκλονισμένη από τα βάθη της καρδιάς μου. Λυπάμαι πολύ. Δεν έχω λόγια» έγραψε σε ανάρτησή της στο twitter.

naftemporiki

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3