Κύπρος: Ξεκινούν γεωτρήσεις στο τεμάχιο 10 -Επεσαν οι υπογραφές

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/04/5-kypros-xekinoyn-geotriseis-sto-temahio-10-epesan-oi-ypografes.html
Επεσαν οι υπογραφές μεταξύ κυπριακής κυβέρνησης και των πετρελαϊκών εταιρειών για την έναρξη γεωτρήσεων στο τεμάχιο 10 εντός της ΑΟΖ Κύπρου.
Ο ανώτερος αντιπρόεδρος του ομίλου Exxon Andrew Swiger, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Κύπρου ότι η Exxon Mobil και η Qatar Petroleum θα προχωρήσουν σε ερευνητική γεώτρηση στο τεμάχιο 10 εντός του 2018
Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η υπογραφή συνεργασίας της Δημοκρατίας με τις δύο εταιρείες, συμφωνία την οποία υπέγραψαν ο Γιώργος Λακκοτρύπης ο Ιωάννης Κασουλίδης, ο Χάρης Γεωργιάδης και η Ζέτα Αιμιλιανίδου.
Ο υπουργός Ενέργειας στην ομιλία του αναφέρθηκε στο γεγονός, το οποίο όπως είπε, σηματοδοτεί το τέλος του 3ου γύρου αδειοδότησης. Αναφερόμενος στην παρουσία της Exxon έκανε λόγο για τεράστια επιτυχία λέγοντας ότι συνολικά στα 3 τεμάχια που παραχωρήθηκαν θα πραγματοποιηθούν 12 ερευνητικές γεωτρήσεις.
Ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Exxon είπε ότι οι δύο εταιρείες ήδη ξεκίνησαν σχεδιασμό εργασιών γεώτρησης και σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν την πρώτη ερευνητική γεώτρηση το 2018.
Σε δηλώσεις του εξάλλου στο κρατικό ραδιόφωνο ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης χαρακτήρισε την σημερινή μέρα ιδιαίτερα σημαντική, καθώς όπως ανέφερε κλείνει και τυπικά ο 3ος γύρος αδειόδότησης με πολύ καλό τρόπο για την Κύπρο τόσο όσο αφορά τις κοινοπραξίες που επέδειξαν ενδιαφέρον, όσο και για το ενεργητικό πρόγραμμα.
Ο κ. Λακκοτρύπης αναφέρθηκε στις επαφές που έγιναν τις τελευταίες μέρες και με την Ιταλία και την τετραμερή σε ότι αφορά και τον αγωγό East Med, και τα θετικά μηνύματα για την Κύπρο, διαμηνύοντας παράλληλα ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η Κύπρος έγινε υπερδύναμη. Ωστόσο σημείωσε την βαρύτητα που προσδίδει η παρουσία της Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο εγχείρημα.


Πηγή:   http://www.iefimerida.gr/ 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services